Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμοί από τα 16 έτη και στην Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμοί από τα 16 έτη και στην Ελλάδα

Τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 16-18 ετών προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών δε θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

 «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους νέους ηλικίας κάτω των 30 ετών, ανέφερε ότι με βάση τον σχεδιασμό θα γίνει εντός του Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών.

Σημείωσε δε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες «θα πάμε και πιο κάτω».

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε τα ξημερώματα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 40.000 ραντεβού.

Επίσης, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ