Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα κάνουν τον Μητσοτάκη παντοδύναμο;

Θα κάνουν τον Μητσοτάκη παντοδύναμο;

Δεν ξέρω ειλικρινά, εάν εκεί στην αντιπολίτευση θεωρούν ότι μπορεί να κερδίσουν κάτι ως…μαθητευόμενοι μάγοι. Αλλά εκείνο που γνωρίζω είναι ένα: ότι οι πολίτες θέλουν ηρεμία και η οικονομία, ένα σταθερό πλαίσιο. Ολα εκείνα που ακούγονται περί αύξησης φόρων για να μοιρασθούν δίκαια, μείωσης του αφορολόγητου στις γονικές παροχές, αύξηση του φόρου στα μερίσματα και άλλα μεγαλεπήβολα, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να στείλουν το λάθος μήνυμα τόσο στην κοινωνία, όσο και στην οικονομία και στις επενδύσεις.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που ακόμη και οι έχοντες ελάχιστη εμπειρία στην οικονομία, μπορούν να το συνειδητοποιήσουν και να το καταλάβουν.

Είναι πραγματικά οξύμωρο σε κάθε επίπεδο να πριονίζουν οι πολιτικές δυνάμεις το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι κάθονται. Διότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να πέσουν. Και πραγματικά απορώ πως δεν το καταλαβαίνουν άνθρωποι με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει κυρίως από τα Μνημόνια.

Εκτός αν στην αντιπολίτευση πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό και έχουν αποφασίσει πραγματικά να κάνουν τον Μητσοτάκη παντοδύναμο με κάθε τρόπο.

Διότι η συνταγή που έχουν αποφασίσει να πάνε στις δεύτερες εκλογές είναι συνταγή αποτυχίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται μείωση φόρων και η αντιπολίτευση να υπόσχεται αύξηση φόρων, τάχα μου δήθεν για να κάνει αναδιανομή του πλούτου.

Σαν να ζουν σε ένα ροζ συννεφάκι και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτά που υπόσχονται μπορεί να ακούγονται ευχάριστα αλλά δεν είναι εφαρμόσιμα. Ας πούμε ότι θα φορολογήσουν τους εφοπλιστές. Το ακούω χρόνια. Οταν κάποτε πήγαν να το επιχειρήσουν πήραν τα καραβάκια τους και τις σημαιούλες τους και έφυγαν για άλλη γη και άλλα μέρη. Και μετά τους παρακαλούσαμε να υψώσουν καμία σημαία και να επιστρέψουν.

Το ίδιο ισχύει και για τα περιβόητα υπερκέρδη. Οταν τους ρωτάς πόσα είναι σου απαντούν με τα συνολικά κέρδη των εταιρειών. Μιλάμε ο απόλυτος παραλογισμός, που κανένας δεν βγάζει άκρη και ο μόνος που βγαίνει χαμένος είναι η αντιπολίτευση και κανένας άλλος.

Για αυτό και λέω μιλάμε για συνταγή εκλογικής αποτυχίας, που δεν δείχνει σοβαρότητα και απειλεί όχι τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη, αλλά τους ίδιους. Διότι η οικονομία πρέπει πρέπει να δημιουργήσει πλούτο και ύστερα να τον μοιράσει και οι επενδυτές θέλουν σταθερό φορολογικό σύστημα για να μην πάνε σε άλλες Πολιτείες ή να βρουν άλλα…κόλπα για να ξεφύγουν.

Το ξαναλέω με αυτά που λένε και κάνουν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη ή δεν διάβασαν το μήνυμα των εκλογών του Μαίου ή θέλουν να κάνουν τον Μητσοτάκη παντοδύναμο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ