Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα γίνει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, νέα ΕΔΗΚ;

Θα γίνει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, νέα ΕΔΗΚ;

Από αυτήν εδώ την στήλη, όχι τώρα, αλλά μήνες τώρα που στο ΠΑΣΟΚ πέταγε στα σύννεφα είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά του. Οτι δεν μπορούσε από τις Βρυξέλλες να κουμαντάρει ένα δύσκολο μαγαζί όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ. Εκείνος θεωρούσε ότι τον κατηγορούσαμε λέγοντάς του ότι αρχηγός…Βρυξελλών με κέντρο την Αθήνα δεν γίνεται.

Ιδιαίτερα από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει τριχοτομημένο. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ…ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ…ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…ΠΑΣΟΚ. Η παγίδα για τον Ανδρουλάκη, στήθηκε από το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης. Εκεί ένιωσε κυρίαρχος και πάνω από όλους και όλα, λησμονώντας ότι το ΠΑΣΟΚ κατάπιε στην κυριολεξία πολιτικούς που είχαν μεγαλύτερη εμβέλεια και ειδικό βάρος από το Νίκο Ανδρουλάκη.

Διότι μπορεί να έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει Πρόεδρος του όλου ΠΑΣΟΚ. Αντί να ενώσει το κόμμα του, άρχισαν οι προγραφές των…άλλων. Αυτών που δεν στήριξαν τον πρόεδρο. Και αυτό μπορεί να έχει λογική για ένα μεγάλο κόμμα, αλλά στο κόμμα που έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης θα έπρεπε να ενώνει και να φέρνει κόσμο.

Ο Πρόεδρός του περιχαρακώθηκε γύρω από μια ομάδα που λειτουργούσαν ως…αντ αυτού και τα αποτελέσματα αυτά είναι που βιώνει σήμερα ο ίδιος με τις αποχωρήσεις στελεχών, αλλά και με την απογοήτευση που νιώθει ο κόσμος που πίστεψε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιστρέψει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε εκτός από εσωκομματικά λάθη, και λάθη στρατηγικής σε ότι αφορά το ερώτημα του με ποιον θα πάει την επόμενη μέρα. Πληρώνει και τον ισαποστακισμό που του χρεώνουν από τα Αριστερά του και τον κλείσιμο του ματιού από τα δεξιά του.

Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν και ούτε είναι εύκολα για τον ίδιο, ιδιαίτερα σε συνθήκες πόλωσης όπως αυτές που πάμε στις εκλογές. Το δυστύχημα για εκείνον είναι ότι κατάφερε να μην τον θέλει κανείς, σε αντίθεση με το κόμμα του, που όλοι στο βάθος του μυαλού τους το χρειάζονται.

Κατάφερε να γίνει τοξικός για τη ΝΔ όταν έκοψε τις γέφυρες πολύ πριν γίνει γνωστό το θέμα της παρακολούθησής του. Ακόμη και αυτό κατάφερε ο Τσίπρας να το διαχειριστεί καλύτερα.

Ακόμη και σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος χαμένος από τη σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω ειλικρινά αν θα μπορέσει να μην κάνει το κόμμα του ΕΔΗΚ και να το εξαφανίσει και τυπικά. Μακάρι να μην γίνει. Του το εύχομαι ολόψυχα γιατί η πολιτική ζωή χρειάζεται έναν τρίτο παίκτη. Αρκεί να μην βάζει τόσα αυτογκόλ…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ