Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα αμφισβητήσουν και το αποτέλεσμα των εκλογών;

Θα αμφισβητήσουν και το αποτέλεσμα των εκλογών;

Ο καθένας στην πολιτική και στη ζωή δεν κρίνεται από τα λόγια και από τις προθέσεις του, αλλά από τις πράξεις του. Και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κριθούν από τις πράξεις τους. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αποφάσισε να συνεχίσει τα ιστορικά λάθη της κεντροαριστεράς. Τα ίδια λάθη έκανε το 1936 και έφερε το Μεταξά, τα ίδια λάθη έκανε το 1946 απέχοντας από τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την κλιμάκωση κάνοντας το επόμενο βήμα στην πολιτική αντιπαράθεση. Να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή για να μην νομιμοποιήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυτός ο ψευδεπίγραφος κοινοβουλευτικός ακτιβισμός, διασύρει και τον κοινοβουλευτισμό και τον ακτιβισμό και χαράσσει επικίνδυνες διαδρομές για το μέλλον του τόπου. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν καταλαβαίνουν τι πράττουν με αυτούς την απόφαση. Πρώτον δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων και των νομοσχεδίων που θα ψηφισθούν στην Βουλή. Αυτός που κρίνει τη νομιμότητα ή για να ακριβολογώ τη συνταγματικότητα των Νόμων είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Αυτό για να είμαστε ξεκάθαροι για την πολιτική στόχευση.

Αλλά εμένα ειλικρινά δεν με ανησυχεί το αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Αυτό θα κριθεί έτσι και αλλιώς. Το ανησυχητικό είναι άλλο. Εάν στο βάθος του μυαλού τους και με αφορμή αυτά που λένε περί εκβιασμού Ανδρουλάκη κα είναι εάν το επόμενο βήμα σε έναν κατήφορο που δεν φαίνεται να έχει φρένο είναι εάν αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, με πρόσχημα ή τις υποκλοπές ή ακόμη χειρότερα με την τελευταία τους ανακάλυψη περί επηρεασμού της κοινής γνώμης μέσω μιας εταιρείας στη Ρουμανία.

Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα, και όχι η γελοιότητα του να απέχουν από τις ψηφοφορίες που και σε αυτό απομονώθηκαν καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τους ακολούθησε.

Για αυτό και πολύ απλά ρωτάμε: Εαν χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν γίνει κυβέρνηση από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει;

Θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα ή τη νομιμότητα μιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ