Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ Gizelis SA υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Gizelis SA υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Gizelis SA (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ), η κορυφαία αμιγώς ελληνική επιχείρηση που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει μία ευρεία γκάμα μηχανημάτων για την κοπή και διαμόρφωση λαμαρίνας στη χώρα μας, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για δράσεις και πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τις αρχές της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης στο εργασιακό περιβάλλον.

Η παρουσία της Gizelis SA, μέλος του βιομηχανικού ομίλου ΓΚΙΖΕΛΗΣ (#GIZELIS SA & #GIZELISROBOTICS), έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών που στηρίζουν με επιτυχία τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής μεταποίησης. Μετράει περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, αλλά και διεθνώς, όπου εξάγει πλέον άνω του 80% της παραγωγής της. Σημειώνεται ότι νεότερη εταιρία του Ομίλου είναι η Gizelis Robotics, ο μεγαλύτερος σήμερα integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που απευθύνεται στην παγκόσμια βιομηχανία και αγορά.

Η κ. Μαίρη Γκιζελή, Πρόεδρος της Gizelis SA τονίζει: «Ως εταιρία υψηλής τεχνολογίας ενισχύουμε διαρκώς τις δομές μας και διαμορφώνουμε τις διαδικασίες και πολιτικές μας, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Επενδύοντας στην πράξη στο ταλέντο και στην ισότιμη ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μας. Οι ίσες ευκαιρίες, και η ίση μεταχείριση στο ανθρώπινο κεφάλαιο είναι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας που παράγουμε και εξάγουμε. Γιατί μόνο με τους ανθρώπους μας, γυναίκες και άνδρες, πιστεύουμε ότι γίνεται να δημιουργείς και να αναπτύσσεσαι στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε: «Η εταιρεία GIZELIS SA, που προσφέρει στην παγκόσμια βιομηχανία υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κατάλογος των μελών αυξάνεται και ενισχύεται με όλους τους κλάδους του ελληνικού επιχειρείν, αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον και ο σεβασμός στις αξίες και τις αρχές της Διαφορετικότητας δεν έχει ούτε περιορισμούς, ούτε προϋποθέσεις. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

H Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση -D&I.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ