Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ AVAX διέψευσε ότι δρομολογεί AMK - Όμως η μετοχή υποχώρησε κατά...

Η AVAX διέψευσε ότι δρομολογεί AMK – Όμως η μετοχή υποχώρησε κατά 10,73%

Κατηγορηματικά διέψευσε η εταιρεία AVAX ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, απαντώντας σε δημοσιεύματα, όμως η μετοχή της εταιρείας δέχτηκε ισχυρότατες πιέσεις στη συνεδρίαση της Τρίτης, πραγματοποιώντας μάλιστα τρομακτικά μεγάλο όγκο.

Πιο αναλυτικά, η AVAX σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα».

Η μετοχή της AVAX, με φόντο αυτά τα δημοσιεύματα πιέστηκε τα μέγιστα στη συνεδρίαση της Τρίτης φτάνοντας να υποχωρεί έως και 22,85% πέφτοντας έως το χαμηλό των 0,9490 ευρώ, ενώ παρά το μερικό μάζεμα, έκλεισε στο τέλος με πτώση 10,73% στα 1,0980 ευρώ.

Μάλιστα διακινήθηκε κολοσσιαίος όγκος 2,98 εκατ. τεμαχίων – ο μεγαλύτερος 151 μηνών – μέσω 3,16 εκατ. ευρώ τζίρου και 2.535 πράξεων. Η αποτίμηση του ομίλου διαμορφώθηκε στα 158,5 εκατ. ευρώ. Η αντίδραση της μετοχής λοιπόν, δείχνει ότι η αγορά συνεχίζει να ανησυχεί για ενδεχόμενη ΑΜΚ… Αυτό δείχνει το ταμπλό, παρά τις διαψεύσεις. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… Σε κάθε περίπτωση, το ταμπλό θα «μιλήσει» στις επόμενες συνεδριάσεις.

Από την άλλη πλευρά, μια ενδεχόμενη ΑΜΚ δε θα ήταν… καταστροφή για τον όμιλο αλλά πιθανότητα θα έδινε νέα «καύσιμα» για νέα δυναμική πορεία, σε μια συγκυρία που υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και σε μια εποχή που η εταιρεία βρίσκεται σε «επιστροφή» σε πολλά επίπεδα.

Απ. Σκ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ