Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ -όχι και τόσο απίστευτη- συλλογή αυτοκινήτων του Bill Gates

Η -όχι και τόσο απίστευτη- συλλογή αυτοκινήτων του Bill Gates

Φαντάσου να έχεις μια περιουσία που ξεπερνά τα 134,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Φαντάσου να έχεις τόση δύναμη που να μπορείς να αποκτήσει ό,τι τραβάει η καρδιά σου. Τι αυτοκίνητο θα οδηγούσες; Θα σου φανεί περίεργο, αλλά ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ημέρες στις ειδήσεις, λόγω του διαζυγίου του, συνήθιζε να μετακινείται από και προς τη Microsoft με ένα Ford Focus. Τουλάχιστον μέχρι να… κολλήσει με την Porsche Taycan που πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του. Τι άλλα αυτοκίνητα έχει όμως στο γκαράζ του; Ας δούμε κάποια από τα σημαντικότερα.

Porsche 959 S

Αυτό, είναι ίσως το σημαντικότερο “κομμάτι” που έχει ο Gates στο γκαράζ του. Η Porsche 959 S θεωρείτο ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα των 80s και παρήχθησαν μόλις 337 κομμάτια. Η αξία της υπολογίζεται άνω του 1,2 εκατ. δολαρίων. Στα… ενδιαφέροντα για εμάς του petrolheads: Η 959 S φορά έναν παντοδύναμο twin-turbo επίπεδο εξακύλινδρο κάτω από το καπό, που παράγει 444 ίππους και 500Nm ροπής. Σε ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, το συγκεκριμένο μοντέλο της Porsche κάνει το σπριντ από στάση στα 100 χ.α.ω. κάτω από τα 4 δευτερόλεπτα. Σε ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ο Gates κατείχε την 959 παράνομα, μιας και επειδή οι επιδόσεις της στα crash tests δεν πληρούσαν τις αμερικανικές προδιαγραφές, δεν επιτρεπόταν η εισαγωγή της στις ΗΠΑ. Μέχρι το 1999 όταν και η κυβέρνηση Clinton έκανε μια εξαίρεση για τα συλλεκτικά αυτοκίνητα, μετά από πιέσεις του Gates…

Porsche 911

Ναι, ο Gates είναι φαν της Porsche. Γι’ αυτό και έχει αρκετές στο γκαράζ του. Ένα από τα αγαπημένα του είναι μια 911 του 1979. Τη συγκεκριμένη την είχε αγοράσει το 2012 σε δημοπρασία στην Αυστρία, δίνοντας 80.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη έχει μεγάλη σημασία για τον Gates, επειδή είναι συνδεδεμένη με τα πρώιμα χρόνια του: Ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε καθημερινά για να πηγαίνει στη Microsoft, όταν αυτή είχε έδρα στο Albuquerque των ΗΠΑ. Κατά κάποιους, είχε τόσο… βαρύ πόδι τότε που η 911 του κόστισε τρεις κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και μια φυλάκιση (!) πάλι για υπερβολική ταχύτητα, το 1997! Τότε, μάλιστα, κάλεσε τον Tim Allen, συνιδρυτή της Microsoft για να πληρώσει την εγγύηση και να τον βγάλει από τη φυλακή.

Ferrari 348

Μπορεί να είσαι… Πορσάκιας αλλά, εάν θέλεις να λες ότι έχεις πλήρες γκαράζ, δεν μπορεί να λείπει μια Ferrari. Στο γκαράζ του Gates υπάρχει μια παλιά Ferrari 348, η οποία, ωστόσο, δεν είναι τόσο… garage queen. Ο δισεκατομμυριούχος συνήθιζε να κινείται με την 348 στις παραλίες και να… τη βάζει στην άμμο, που η συγκεκριμένη Ferrari -ένα άλλο limited edition αυτοκίνητο που παρήχθη σε μόλις 8000 μονάδες μεταξύ 1989-1995- πήρε το παρατσούκλι “Dune Buggy”.

Ford Focus Coupe

Ως δείγμα ταπεινότητας, ο συνιδρυτής της Microsoft κυκλοφορεί συχνά με ένα Ford Focus Coupe. Πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν είσήχθη στη χώρα μας, μιας και παραγόταν μόνο για την ευρωπαϊκή αγορά. Είναι μοντέλο 2008, με κινητήρα diesel και ο Gates λέει ότι το “βολεύεται” για καθημερινό.

Jaguar XJ6

Όταν οι δουλειές με τη Microsoft άρχισαν να πηγαίνουν καλά, ο Gates μετακόμισε την εταιρεία στο Seattle. Τότε ήταν που ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να προσθέσει μερικά ακόμα αυτοκίνητα στη συλλογή του. Ένα από αυτά ήταν μια Jaguar XJ6, την οποία ο Gates ήθελε να χρησιμοποιεί ως τη “λιμουζίνα” του για τις άνετες μετακινήσεις του.

Chevrolet Corvette

Αμερικανός χωρίς Corvette δε γίνεται. Ο Gates έχει στο γκαράζ του όλες τις γενιές της θρυλικής Corvette, όμως μία από αυτές ξεχωρίζει. Πρόκειται για μια Corvette η οποία, μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις έχει μετατραπεί σε… λιμουζίνα. Περίεργα γούστα, αλλά αφού του αρέσει…

Mercedes-Maybach

Στη συλλογή του, ο Gates έχει και μια υπερπολυτελή, θωρακισμένη Maybach. Αυτό το αυτοκίνητο, ένα από τα τελευταία του αποκτήματα, είναι από αυτά που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές ασφαλείας για τον δισεκατομμυριούχο.

Lamborghini

Δεν γράφουμε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο από αυτά που κατέχει ο Bill Gates στη συλλογή του. Ο λόγος είναι απλός: Κατέχει μια… πλειάδα από μοντέλα της ιταλικής εταιρείας, τόσο παλιότερα, όσο και πιο καινούρια.

Rolls Royce

Ό,τι συμβαίνει με τις Lambo, το ίδιο συμβαίνει και με τις Rolls για τον “κύριο Microsoft”. Ο Gates έχει στο γκαράζ του σχεδόν κάθε μοντέλο από όσα έχει παράγει η Rolls Royce.

Porsche Taycan Turbo S

Ο τελευταίος “έρωτας” του Bill Gates είναι το ηλεκτρικό supercar της Porsche. Το μοντέλο κάνει το σπριντ στα 100 χ.α.ω. σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και αποκαλύπτει το χαμόγελο στο πρόσωπο του δισεκατομμυριούχου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ