Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Τουρκία και το «απαγορευτικό» στα κρυπτονομίσματα- Γράφει ο Κ. Αλαφογιώργος

Η Τουρκία και το «απαγορευτικό» στα κρυπτονομίσματα- Γράφει ο Κ. Αλαφογιώργος

Στην απαγόρευση χρήσης κρυπτονομισμάτων και crypto assets για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBRT). Μια ενέργεια-απόφαση που αν μη τι άλλο, είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσει» χθες Παρασκευή, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, του bitcoin.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με το επιχείρημα ότι τα κρυπτονομίσματα και άλλα τέτοια ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε παρόμοια τεχνολογία, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, άμεσα ή έμμεσα, ως μέσο πληρωμής.

Όπως σημειώνεται, στην Τουρκία είχε παρατηρηθεί μια αυξανόμενη άνθηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με τους επενδυτές να ελπίζουν να κερδίσουν από το ράλι του bitcoin και να σώσουν ότι μπορούν από τις απώλειες εξαιτίας του πληθωρισμού.

Σε μια άλλη δήλωσή της για να δικαιολογήσει την εν λόγω απαγόρευση η τράπεζα σημείωσε πως «αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν υπόκεινται σε κανέναν μηχανισμό ρύθμισης και εποπτείας, ούτε κεντρική ρυθμιστική αρχή, μεταξύ άλλων κινδύνων ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική λίρα έχει πάρει την… κατηφόρα και οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν επίσης αυξήσει τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ