Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ επικίνδυνη ευκολία του Τσίπρα στη μισή αλήθεια και στα υπονοούμενα

Η επικίνδυνη ευκολία του Τσίπρα στη μισή αλήθεια και στα υπονοούμενα

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους βουλευτές τους να είναι αξιόπιστοι σε αυτά που λένε. Πιστέψαμε λοιπόν ότι είχε καταλάβει ότι το θέμα αυτό ήταν και είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα του, και δεν μπορεί να περάσει μπροστά δημοσκοπικά.

Και ενώ ζητάει αυτά από τους βουλευτές του, την ίδια ώρα ο ίδιος σηκώνει το λάβαρο της αναξιοπιστίας και της χειρότερης εκδοχής της που είναι η μισή αλήθεια.

Και γίνομαι συγκεκριμένος, με αφορμή τα όσα είπε στην χθεσινή του συνέντευξη στο δικό του μαγαζί στο “Κόκκινο.”

Ιδού ο διάλογος με δημοσιογράφους:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί διαβάζω σήμερα εδώ σε εφημερίδα ότι, έχουμε νέα ιστορία, η Κεραμέως δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα, χρωστάει 3.470 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς σε ένα από τα 11 ακίνητά της. Και υπάρχει και το εξώδικο εδώ πέρα, είναι δηλαδή με έγγραφα δεμένη η ιστορία.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Έχει πολλά ακίνητα η γυναίκα, δε μπορεί να ξέρει σε κάθε ακίνητο τι γίνεται, θα τα ξέχασε μάλλον. Εμείς που μένουμε σ’ ένα, έχουμε τον διαχειριστή να μας τραβάει το μανίκι, χτυπάει την πόρτα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν έχεις 11 ακίνητα, πού να πληρώσεις, σωστό κι αυτό…

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Νομίζω θα το ξέχασε πάντως, δεν θα είναι σαν τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας αυτό.

Αυτά δήλωσε ο Τσίπρας, ότι η γυναίκα έχει πολλά ακίνητα και δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται. Υιοθέτησε δηλαδή με το χειρότερο τρόπο και με γκαιμπελίστικη μέθοδο το δημοσίευμα. Παρά το ότι η Κεραμέως το διέψευσε δίνοντας δικαστικές αποφάσεις. Αλλά δεν ήταν αυτό το χειρότερο, το χειρότερο ήταν αυτό που είπε για τα ακίνητα, όταν έχει ευρω-βουλευτή ρέκορμαν αγοράς ακινήτων, τον οποίο δεν τόλμησε να τον ακουμπήσει και να τον ρωτήσει και να του πεί αυτό που άφησε ως υπονοούμενο για την Υπουργό Παιδείας.

Θέμα δεύτερον κόκκινα δάνεια και εισπρακτικές. Ιδού τι είπε και για αυτό με μεγάλη ευκολία:

ΤΣΙΠΡΑΣ:  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την πίεση της τρόικας το 2015, αναγκάστηκε, είναι αλήθεια, να νομοθετήσει. Να δίνεται η δυνατότητα τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, για να καθαρίσει ο ισολογισμός των τραπεζών, να περάσουν σε funds. Τι κατάφερε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση; Και είμαστε περήφανοι, το έχω πει πολλές φορές αυτό, για τη σκληρή διαπραγμάτευση και την προσπάθεια που κάναμε σε κάθε τι, σε κάθε άρθρο που περνούσε από τη Βουλή να είμαστε μεροληπτικοί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας. Νομοθετήσαμε σε αυτό που, πέραν των δικών μας προθέσεων νόμο φέραμε στη Βουλή, την προϋπόθεση για να γίνεται πλειστηριασμός από τους servicers, να γίνεται πρώτα ρύθμιση του δανείου. Δηλαδή να υπάρχει μια διαδικασία όπου ο δανειολήπτης θα έρχεται αναγκαστικά σε μια προσπάθεια συμβιβασμού με κούρεμα και ρυθμίσεις. Και βεβαίως, αν η διαδικασία και της ρύθμισης, αλλά και αν αυτό δεν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, και του πλειστηριασμού, να έχει μια φορολόγηση προς όφελος του ελληνικού δημοσίου σε κάθε βήμα.

Αυτό λοιπόν οι κύριοι αυτοί τώρα, οι servicers, δεν τους άρεσε αυτός ο νόμος που τον περάσαμε εμείς το 2015. Και τι κάνανε για να αποφύγουν τη διαδικασία των ρυθμίσεων, για να αποφύγουν τη φορολόγηση; Βρήκαν έναν νόμο του 2003. Ο νόμος του 2003 προέβλεπε διαδικασία πλειστηριασμών απευθείας χωρίς καμία ρύθμιση, καμία φορολόγηση, αλλά για τις τράπεζες, όχι για τα funds.

Και πήγανε με αυτή τη στρεψοδικία να προχωρήσουν σε μια σειρά από πλειστηριασμούς και έγιναν προσφυγές στον Άρειο Πάγο. Ήρθε ο Άρειος Πάγος και είπε ότι αυτό είναι παράνομο, διότι δεν προβλέπονται μέσα από αυτή τη νομοθεσία πλειστηριασμοί από servicers, παρά μονάχα από τις τράπεζες. Και αυτό σήμερα καθιστά νομικά έωλη τη διαδικασία των πλειστηριασμών, η οποία συνεχίζεται όμως στη χώρα, απλά έχει το δικαίωμα ο κάθε πολίτης που εκπλειστηριάζεται το δάνειο του να κάνει ανακοπή με αναφορά σε αυτή την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αυτά είπε ο κ. Τσίπρας. Η αλήθεια είναι όμως ότι με το νόμο που ψήφισε και έφερε τα funds έδινε το δικαίωμα σε αυτά να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα! Την ίδια ώρα δε που μιλά για νόμο του 2003, δεν αναφέρει ότι αυτός ο Νόμος δεν είναι της ΝΔ, αλλά του ΠΑΣΟΚ! Για αυτό λέμε ότι ο άνθρωπος δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να επενδύει στις μισές αλήθειες. Οσο για τους πλειστηριασμούς και τις ευαισθησίες του, θυμίζω ότι αυτός έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ότι επί των ημερών του είχαν γίνει πάνω από 17.000 για να μην αναφέρω τι πέρασε ο σύντροφός του Λαφαζάνης, από τις καταγγελίες που έκανε για το ίδιο θέμα. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά του 2015 και λειτουργεί μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμη ήττας του, να δηλητηριάζει την κοινωνία με μισές αλήθειες και με υπονοούμενα…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ