Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΗ ΔΕΗ μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση μέσω της ΔΕΗ blue

Η ΔΕΗ μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση μέσω της ΔΕΗ blue

Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη μεγάλη «επανάσταση» που λαμβάνει χώρα διεθνώς στον τομέα της ηλεκτροκίνησης η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της ΝΑ Ευρώπης. Έτσι, χθες η διοίκηση της ΔΕΗ, σε ειδική εκδήλωση στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, παρουσίασε την επίσημη είσοδο της Επιχείρησης στην ηλεκτροκίνηση με ένα φιλόδοξο πλάνο που στοχεύει στην πρωτοκαθεδρία, μέσω της νέας θυγατρικής ΔΕΗ blue.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, έχει ήδη γίνει η εγκατάσταση 301 φορτιστών σε 31 νομούς και σε 61 περιοχές της χώρας, μέσα σε πέντε μήνες, που αυτομάτων καθιστά τη ΔΕΗ Blue ως το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών στη χώρα. 

H ενέργεια στους φορτιστές της ΔΕΗ παράγεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές, με την εγγύηση του GreenPass, ενώ μέχρι το τέλος καλοκαιριού η δημόσια φόρτιση στη ΔΕΗ Blue είναι πιλοτική και θα παρέχεται δωρεάν.

Μετά από τη σχετική κινητροδότηση της κυβέρνησης, η ηλεκτροκίνηση από το 0,17% έχει πάει στο 5% (επί των κυκλοφορούντων οχημάτων) ανέφερε στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου που σημείωσε ότι καταγράφεται αύξηση στις ταξινομήσεις όπως και μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποδομές φόρτισης. «Κοντά στα 100 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 θα πάνε στην ενίσχυση των υποδομών φόρτισης» σημείωσε, καλωσορίζοντας τη ΔΕΗ «ως συνεπιβάτης στο οραματικό ηλεκτροκίνητο αυτό ταξίδι».

«Δημιουργούμε με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών», ανέφερε ο κ. Στάσσης, παρουσιάζοντας το νέο εταιρικό brand της ΔΕΗ, τη Blue. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως όποιος πάρει ηλεκτρικό όχημα θα μπορεί να «φορτίσει το αυτοκίνητό του, θα έχει υπηρεσίες που θα του επιτρέπουν να συνδυάσει τη φόρτιση του αυτοκινήτου του με τα ψώνια του σε ένα εμπορικό κέντρο ή στο σούπερ μάρκετ ή στην πλατεία του δήμου του.

Υπηρεσίες που θα τον ενημερώνουν όσο ασχολείται με άλλες δραστηριότητες για τον χρόνο φόρτισης, για το κατά πόσο το δίκτυο χρειάζεται μέρος από την ενέργεια που έχει ήδη στην μπαταρία του, για ειδικά πακέτα που μπορεί να απολαμβάνει μέσω της υπηρεσίας φόρτισης που χρησιμοποιεί.»

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΔΕΗ, «σήμερα διαθέτουμε 930 δημόσιους φορτιστές και η πρόβλεψη είναι να φτάσουμε περίπου τους 18.000 δημόσιους φορτιστές στο τέλος του 2025 και περίπου 44.000 σε ιδιωτικούς χώρους – σπίτια και επιχειρήσεις». Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στην Ευρώπη έχουν ήδη εγκατασταθεί 200.000 σημεία φόρτισης έναντι μόλις 930 στην Ελλάδα, ενώ η φετινή πρόβλεψη για την Ευρώπη είναι οι 385.000 φορτιστές και 1.620 για τη χώρα μας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ