Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗΠΑ: Οι Αρχές ερευνούν υπόθεση κατασκοπείας δημοσιογράφων από τη μητρική του TikTok

ΗΠΑ: Οι Αρχές ερευνούν υπόθεση κατασκοπείας δημοσιογράφων από τη μητρική του TikTok

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με το διάσημο Tik Tok, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά σε έρευνα για να διαπιστώσει εάν Αμερικανοί πολίτες έχουν γίνει στόχος παρακολούθησης, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων που καλύπτουν τον κλάδο της τεχνολογίας, από την κινεζική ByteDance στην οποία ανήκει η εφαρμογή TikTok.

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν οι New York Times και όπως υπογραμμίζεται, η σχετική έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του 2022 και φέρεται να σχετίζεται με την παραδοχή εκ μέρους της κινεζικής εταιρείας ότι υπάλληλοί της είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα Αμερικανών χρηστών του TikTok.

Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το FBI ερευνούν την ByteDance η οποία έχει την έδρα στο Πεκίνο και διατηρεί στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Κίνας.

Οι υπάλληλοι της ByteDance που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, οι οποίοι αργότερα απολύθηκαν, λέγεται ότι προσπαθούσαν να βρουν τις πηγές από τις οποίες προήλθαν ύποπτες διαρροές εσωτερικών συνομιλιών και επαγγελματικών εγγράφων προς δημοσιογράφους. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στη συνέχεια απολύθηκαν.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ