Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗΠΑ: Ξεκινά έρευνα για τις τραπεζικές χρεοκοπίες

ΗΠΑ: Ξεκινά έρευνα για τις τραπεζικές χρεοκοπίες

Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών (SEC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών, μετά την κατάρρευση των τραπεζών Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Παράλληλα, προωθείται σχέδιο θέσπισης νέων κανόνων για τη διαφύλαξη των επενδυτών.

“Η ιστορία είναι γεμάτη περιόδους όπου οι κλυδωνισμοί που ξεκινούν από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή τμήμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος διαχέονται στην ευρύτερη οικονομία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής.

“Όταν συμβαίνει αυτό, το αμερικανικό κοινό – όσοι εμπλέκονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα – αναπόφευκτα πλήττονται”.

Όπως τόνισε, 8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους, ενώ εκατομμύρια άλλοι έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης του 2008, για να προσθέσει: “Για αυτόν τον σκοπό, νομίζω ότι η SEC έχει ευθύνη να συμβάλει στην προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”.

Σύμφωνα με την πρόταση για το νέο κανονιστικό πλαίσιο, οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες καλούνται να υιοθετήσουν γραπτές πολιτικές και διαδικασίες που θα περιγράφουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων πελατών, αλλά και να ειδοποιούν άμεσα τους πελάτες τους για τυχόν παραβιάσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ πρότεινε τη θέσπιση νέων κανόνων που απαιτούν από τους χρηματιστές, τις εταιρείες εκκαθάρισης, τα χρηματιστήρια και άλλους συμμετέχοντες στην αγορά να διατηρούν και να εφαρμόζουν γραπτές πολιτικές και διαδικασίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.

Οι επενδυτές, οι εκδότες και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα επωφεληθούν εξίσου εάν γνωρίζουν ότι αυτές οι οντότητες διαθέτουν προστατευτικά μέτρα κατάλληλα για την ψηφιακή εποχή”, δήλωσε ο Γένσλερ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ