Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη Σικάγο Fed τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη Σικάγο Fed τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη Σικάγο Fed τον Ιούλιο

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται τον Ιούλιο, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank του Σικάγο.

Ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Σικάγο Fed διαμορφώθηκε στις 1,18 μονάδες τον Ιούλιο, χαμηλότερα από την αναθεωρημένη μέτρηση των 5,33 μονάδων τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 4 μονάδες.

Ο δείκτης διάχυσης CFNAI διαμορφώθηκε στις 0,62 μονάδες από τις 0,14 μονάδες τον Ιούνιο. Τα στοιχεία σηματοδοτούν ότι η εθνική οικονομική ανάπτυξη ενισχύεται, καθώς διαμορφώνεται υψηλότερα του επιπέδου των -0,35 μονάδων που παραδοσιακά συνδέεται με περιόδους οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο εν μέσω αυστηρού lockdwown για τον περιορισμό του κορονοϊού, αλλά ανέκαμψε τον Μάιο και τον Ιούνιο καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί.

Ο CFNAI αποτελείται από 85 οικονομικούς δείκτες που καλύπτουν τέσσερις ευρείες κατηγορίες: παραγωγή και έσοδα, απασχόληση, ανεργία και ωράρια, προσωπική κατανάλωση και στέγαση, και πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ