Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Αργά ή γρήγορα η αγορά «χρωστά» τις 1.000...

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Αργά ή γρήγορα η αγορά «χρωστά» τις 1.000 μονάδες

«Οι πιθανότητες από τα τωρινά επίπεδα να βγει αντίδραση είναι πολύ μεγάλες. Σίγουρα η αγορά έχει “βαρύνει” διολισθαίνοντας με χαμηλό τζίρο, παρόλα αυτά, αρκετά γραφήματα πατάνε σε σημαντικές στηρίξεις. Μπορεί να χρειαστούν μία – δύο συνεδριάσεις για να φανεί ο τρόπος της αντίδρασης».

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης σχολιάζοντας την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και την πιθανότητα αντίδρασης ύστερα από εφτά πτωτικές συνεδριάσεις στις οκτώ τελευταίες. Και συνεχίζει ο χρηματιστής:

«Πλέον η ζώνη των 900 μονάδων έχει γίνει αντίσταση που χρειάζεται αυξημένο τζίρο για να διασπαστεί και η αγορά να δοκιμάσει εκ νέου κίνηση προς τις 915 ή τις 945 μονάδες. Στην παρούσα φάση, το στοπ μας και με τον τρόπο που εξελίχτηκε η κίνηση είναι και σε ημερήσιο αλλά και σε εβδομάδα στα επίπεδα των 852 μονάδων.

Οι 875-880 μονάδες προσφέρουν στήριξη σε κάθε περίπτωση. Σε εβδομαδιαίο γράφημα από την άλλη έχουμε πολύ σοβαρό ανάχωμα στις 850 μονάδες αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα δοκιμαστεί στην παρούσα φάση. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε πως ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί αργά ή γρήγορα προς τις 1.000 μονάδες αναζητώντας την αφορμή».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Merit ΧΑΕΠΕΥ Πέτρος Τσούρτης τονίζει πως «η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 900 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες. Οι αντλήσεις κεφαλαίων από τις εταιρείες στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, με αποτελέσματα ο Γενικός Δείκτης να μην μπορεί να ακολουθήσει την ανοδική τάση των διεθνών αγορών».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ