Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ζ. Μακρή: Το εμβόλιο είναι η επόμενη ημέρα

Ζ. Μακρή: Το εμβόλιο είναι η επόμενη ημέρα

Τη σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού και ειδικότερα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα στην ελληνική κοινωνία και τα σχολεία, υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, νωρίτερα σήμερα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα τη νόσο Covid-19 στη σχολική κοινότητα και τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών.

«Το εμβόλιο είναι η επόμενη ημέρα. Είναι το αποφασιστικό και απαραίτητο βήμα προς την επόμενη ημέρα», επεσήμανε η κ. Μακρή.

Ανέφερε ότι, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει πρώτα από όσους εργάζονται σε δομές με μαθητές με ειδικά νοσήματα και από όσους εκπαιδευτικούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η υφυπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι ο δείκτης θετικότητας που έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τους ελέγχους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, είναι «πολύ χαμηλός».

Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «ένα υγιές σχολείο είναι στο επίκεντρο των ενεργειών» της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Σημείωσε, δε, ότι ήδη από νωρίς οι δύο φορείς είχαν θέσει το ζήτημα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ