Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΕυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υποτονικό το κλίμα στην έναρξη των συναλλαγών

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υποτονικό το κλίμα στην έναρξη των συναλλαγών

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις ευρωπαϊκές μετοχές ωστόσο να οδεύουν προς το μεγαλύτερο σερί ανόδου σε εβδομαδιαία βάση εδώ και πάνω από ένα χρόνο καθώς οι ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης αντισταθμίζουν τις αμφιβολίες για το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19 στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% αφού ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στο άνοιγμα των συναλλαγών, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 και ο γερμανικός DAX κατέγραψαν πτώση περίπου 0,1% και 0,2% αντίστοιχα.

Οι μετοχές στο Λονδίνο καταγράφουν υπεραπόδοση αυτή την εβδομάδα, με τον βρετανικό δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που περιλαμβάνει εταιρίες επικεντρωμένες στην εγχώρια αγορά, να καταγράφει υψηλό ρεκόρ καθώς η Βρετανία εξέρχεται σταδιακά από το αυστηρό lockdown του χειμώνα.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, συμπεριλαμβανομένων των IAG –ιδιοκτήτριας της British Airways–, easyJet και Wizz Air σημείωσαν άνοδο μεταξύ 0,2% και 1,0%. Η Βρετανία θα επιβεβαιώσει στις αρχές Μαΐου αν θα επιτρέψει να ξεκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαΐου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ