Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΕυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της γερμανικής εταιρίας λογισμικού SAP και της γαλλικής εταιρίας ειδών πολυτελείας LVMH αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για πιθανό πισωγύρισμα στο ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 10:07 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών τεχνολογίας καθώς και προσωπικών και οικιακών προϊόντων να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Η μετοχή της SAP ενισχύθηκε κατά 2,6% αφού αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τα έσοδά του 2021 ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου όπου καταγράφηκε αύξηση στις πωλήσεις υπηρεσιών cloud.

Η μετοχή της LVMH ενισχύθηκε κατά 2,5% αφού οι πωλήσεις της ανέκαμψαν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο στις αρχές του 2021 καθώς οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της COVID-19.

Οι μετοχές άλλων εταιριών ειδών πολυτελείας, όπως των Kering, Richemont και Hermes, σημείωσαν άνοδο μεταξύ 0,9% και 1,9%.

Η μετοχή της Tesco, της μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, υποχώρησε κατά 3% αφού η εταιρία ανακοίνωσε μείωση 20% των ετήσιων προ φόρων κερδών της.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ