Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕΤΕ: Προχωρά τη διαδικασία πώλησης του Frontier- Δάνεια ύψους 6,1 δις

ΕΤΕ: Προχωρά τη διαδικασία πώλησης του Frontier- Δάνεια ύψους 6,1 δις

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που έχει θέσει η διοίκηση Μυλωνά, προχωρά η Εθνική την διαδικασία πώλησης του Frontier, χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 6,1 δισ. ευρώ.   

Στόχος της Εθνικής η μείωση του αποθέματος NPLs περισσότερο από 60% πετυχαίνοντας έτσι τον περιορισμό τους από το 30% (τέλος Σεπτεμβρίου) σε λιγότερο του 12% (επί του συνόλου των χορηγηθέντων) ήτοι σε 3,9 δισ.

Στο portfolio Frontier περιλαμβάνονται 190.000 δάνεια, 80.000 δανειοληπτών που καλύπτονται κατά 90% μέσω εγγυήσεων ακινήτων, το 77% αφορά σε στεγαστικά, το 18% σε επιχειρηματικά και το υπόλοιπο σε καταναλωτικά.    

Fortress-do Value από κοινού με την Bain Capital, Intrum, Davidson Kempner με Cepal είναι τα 2 ισχυρότερα σχήματα ενδιαφερομένων, χωρίς να αποκλείεται η ενεργότερη συμμετοχή των Pimco σε συνεργασία με την Quant.  

Ούτως ή άλλως, η σχετική διαδικασία είναι στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από funds/servicers που δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.    

Δεδομένου, ότι το Frontier αποτελεί το πιο υγιές χαρτοφυλάκιο NPLs (ως προς τις καλύψεις/εγγυήσεις με… πωλήσιμα assets σε τιμές αγοράς) θεωρείται βέβαιο, πως (κυρίως) τα δύο πανίσχυρα σχήματα θα “χτυπηθούν” μέχρι τέλους, για την απόκτηση του.   

Το πρόσφατο deal Εθνικής με την do Value για το χαρτοφυλάκιο Icon, δίνει (θεωρητικά) ένα μικρό προβάδισμα σε Fortress-do Value, με την πρώτη να εκπροσωπείται μέσω της Grifon Capital, με τους Ιταλούς να “καίγονται” σφόδρα για αυτή την συμφωνία.      

Η όλη διαδικασία, με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.  

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ