Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΕπιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Όχι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, των κέντρων αισθητικής και...

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Όχι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, των κέντρων αισθητικής και στο click inside

Δεν δίνουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, των κέντρων αισθητικής, αλλά και στην κατάργηση των ραντεβού για ψώνια (click inside).

Τα μέλη της Επιτροπής επιμένουν να συνεχίσουν οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032. Επίσης  δεν έχει συζητηθεί ακόμη, το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους Εμπειρογνώμονες της Επιτροπής να μην έχουν ψηφίσει ακόμη.

Σημειώνεται ότι με 819 διασωληνωμένους και 104 νεκρούς που είχαμε χθες, οι επιστήμονες παραμένουν ανήσυχοι, ωστόσο λαμβάνουν υπόψιν τους και τη μερική σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά και την πτώση του δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες. Σημειώνεται ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 9.000 (χθες ηταν 9.239) ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, το τελευταίο διάστημα, είναι πάνω από 500, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ! Με αυτά τα δραματικά επιδημιολογικά στοιχεία όπως είναι φυσικό το θέμα «Πάσχα στο χωριό» θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα μεγάλη μερίδα των ειδικών φαίνεται προβληματισμένη, καθώς θεωρούν πως με αυτούς τους δείκτες μία εξόρμηση στα χωριά μπορεί να χειροτέρευε ακόμη περισσότερο τα πράγματα και να πίεζε παραπάνω το Σύστημα Υγείας, που ήδη έχει λυγίσει.

Ρ. Μελά

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ