Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Καβάλα ο Κ. Φραγκογιάννης για μεγάλη επένδυση Αμερικανών

Στην Καβάλα ο Κ. Φραγκογιάννης για μεγάλη επένδυση Αμερικανών

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα πραγματοποιήσει αυθημερόν επίσκεψη εργασίας στην Καβάλα, σήμερα, Τετάρτη 1η Μαρτίου, στο πλαίσιο συζητήσεων που διεξάγονται με την αμερικανική εταιρία κατασκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, για την πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης της εταιρίας στην περιοχή.  

Για το σκοπό αυτό θα βρίσκονται στην Ελλάδα, μεταξύ 1ης και 3ης Μαρτίου, ο CEO της Erickson Douglas L. Kitani και ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας Ryan Perkins. Στην επίσκεψη στην Καβάλα και στις σχετικές συζητήσεις θα συμμετέχει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.  

Κατά την επίσκεψη στην Καβάλα, οι κ.κ. Υπουργοί και οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα επισκεφθούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.  

Η ιδέα της σχετικής επένδυσης της εταιρίας στην Ελλάδα είχε συζητηθεί αρχικά κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο. Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επί τόπου επίσκεψη στον Αμυγδαλεώνα, οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαιώνουν το ενεργό ενδιαφέρον της εταιρίας για την πραγματοποίηση της επένδυσης.  

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ