Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσκεψη εργασίας στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει ο Ν. Χριστοδουλίδης

Επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει ο Ν. Χριστοδουλίδης

Επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 24 και 25 Μαΐου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον καγκελάριο της χώρας, Όλαφ Σολτς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη το απόγευμα της 24ης Μαΐου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστεί στην τελετή για την 25η επέτειο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο περιθώριο της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Θα παρακαθίσει, επίσης, σε δείπνο που παραθέτει η πρόεδρος της ΕΚΤ για τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και άλλους επίσημους που έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εορταστική τελετή.

Το ίδιο βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για το Βερολίνο. Το απόγευμα της 25ης Μαΐου θα μεταβεί στην καγκελαρία, όπου θα τον υποδεχθεί ο κ. Σολτς.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης, οι διμερείς σχέσεις, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας και περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο καγκελάριος της Γερμανίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αμέσως μετά, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος Denkmal, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, στη Γερμανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η πρέσβης της Κυπραικής Δημοκρατίας στη Γερμανία, Μαρία Παπακυριακού, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ