Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕπίσημο άνοιγμα της πλατφόρμας Revolut Bank στην Ελλάδα

Επίσημο άνοιγμα της πλατφόρμας Revolut Bank στην Ελλάδα

Σε μια συγκυρία που η ψηφιακή μετάβαση και το «πέρασμα» στις ανέπαφες συναλλαγές αλλάζει (και) τον τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας σε μείωση των φυσικών καταστημάτων, η Revolut επισημοποιεί περαιτέρω το άνοιγμά της στην Ελλάδα.

Η Revolut είναι μια διεθνή χρηματοπιστωτική πλατφόρμα με περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ενώ από σήμερα έθεσε σε λειτουργία στην Ελλάδα την εξειδικευμένη Ευρωπαϊκή τραπεζική άδειά της. Πλέον, οι πελάτες της εταιρείας στη χώρα που θα αναβαθμίσουν τους λογαριασμούς τους σε Revolut Bank για επιπλέον υπηρεσίες θα απολαμβάνουν προστασία στις καταθέσεις τους, μέσω του συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

Έως σήμερα, η πλατφόρμα έχει προσελκύσει περισσότερους από 270.000 πελάτες στην Ελλάδα, ενώ όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Revolut Bank κ. Virgilijus Mirkės, «αποτελεί πλέον την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία fintech στην Ευρώπη». Ο ίδιος σημειώνει πως «δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και συνεχώς δημιουργούμε νέα και καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα».

Έως σήμερα, ο Όμιλος Revolut έχει συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια από γύρους χρηματοδοτήσεων και η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αξίας του ανήλθε στα 5,5 δισ. δολάρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, η Revolut προσέλκυσε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο. Την περασμένη χρονιά, η Revolut λάνσαρε την εξειδικευμένη της τράπεζα σε Πολωνία και Λιθουανία προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πιστωτικά προϊόντα και στις δύο χώρες.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ