Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕνός deal, και άλλα δρομολογούνται

Ενός deal, και άλλα δρομολογούνται

Πως η έξοδος του Reggeborgh από το μ.κ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με συνακόλουθη την ενίσχυση όχι μόνο της μετοχικής του θέσης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ “λύνει” τις εξελίξεις και σε άλλα παράπλευρα επενδυτικά προγράμματα, που είναι προς υλοποίηση.
Η πώληση της συμμετοχής των Ολλανδών, που έχουν στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην Μαριάννα Λάτση τους καθιστά απόλυτα κυρίαρχους στο ευρύτερο block του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Και εξηγώ, πως με την επιπλέον ρευστότητα που αποκτούν (και μάλιστα με διψήφιο premium)
-θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της αμκ της εισηγμένης, περιορίζοντας (ή και μηδενίζοντας την συμμετοχή των Μπάκου-Καϋμενάκη),
– θα αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στα κατασκευαστικά έργα, που θα γίνουν σε εύθετο χρόνο στο Ελληνικό, το κυριότερο όμως, πιο άμεσο που τους ενδιαφέρει,
– να “ξεκλειδώσουν” τα projects του Καμπά/Reds που λόγω έλλειψης ρευστότητας των προηγούμενων μετόχων (Καλλιτσάντση) ήταν στον “πάγο”.
Και στην αγορά, είναι γνωστό τόσο το μέγεθος των επενδύσεων που προγράμματος The Cambas Project όσο του θερμού ενδιαφέροντος πανίσχυρων ξένων funds, real estaters κ.λ.π για το μεγαλύτερο Εμπορικό Πάρκο στην Ελλάδα.
Με 55,404% η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο μ.κ της Καμπάς/Reds, με 10,209% ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και με 7,143% ο Διαμαντής Διαμαντίδης.
Για αυτό και το 7,38% της μετοχής (της Καμπάς/Reds) αντανακλαστικά στο limit up της μητρικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 1,60 ευρώ.
Και ακόμη, είμαστε μόλις στην αρχή μίας αλυσίδας εξελίξεων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ