Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕλλάκτωρ: Τελευταίες κινήσεις στη… σκακιέρα πριν τη μητέρα των μαχών

Ελλάκτωρ: Τελευταίες κινήσεις στη… σκακιέρα πριν τη μητέρα των μαχών

Οι τελευταίες κινήσεις στη… σκακιέρα των συσχετισμών λαμβάνουν χώρα στον όμιλο Ελλάκτωρ, λίγες ώρες πριν από τη μητέρα των μαχών, που είναι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η εταιρεία Greenhill Investments Limited, συμφερόντων των κ.κ. Δημητρίου Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, προχώρησε σε ανάκληση πληρεξουσίου, το οποίο παρείχε δικαίωμα άσκησης δικαιωμάτων ψήφου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ.

Όμως, θα εκπροσωπηθεί κανονικά στη συνέλευση, καθώς η ανάκληση γίνεται για να διοριστούν εκ νέου οι αντιπρόσωποί τους. Την ίδια ώρα, η Ελλάκτωρ άφηνε να εννοηθεί σε ανακοίνωσή της νωρίς την Τετάρτη ότι η Greenhill Investments Limited ανακάλεσε τη συμμετοχή της στη γενική συνέλευση, κάτι που δεν ισχύει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Greenhill Investments Limited μέτοχος της Εταιρείας (η οποία ελέγχεται από την Iceberg Capital Limited, και η οποία, μαζί με την Akron Trade and Transport S.A, ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) ανακαλεί το από 30.03.2021 πληρεξούσιό της, το οποίο παρείχε στους κ.κ. Ιάκωβο Βενιέρη, Αλέξανδρο Εξάρχου και Ιωάννη Κατσούδα, ως πληρεξουσίους του ανωτέρω μετόχου δικαίωμα άσκησης δικαιωμάτων ψήφου κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ (02.04.2021 και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής), για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η μέτοχος και τα οποία είναι 42.980.666, δηλαδή ποσοστό 20,0589% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Παράλληλα, η Greenhill Investments Limited διευκρινίζει πως «σχετικά με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αφορά την ανάκληση πληρεξουσίου εκπροσώπων της Greenhill Investments Limited, σημειώνεται ότι η ανάκληση είχε γίνει προκειμένου να οριστούν νέοι εκπρόσωποι όπως άλλωστε φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο με το οποίο έχει ενημερωθεί η εταιρεία από τις 16.4.2021. Τα πληρεξούσια είχαν χορηγηθεί στους Ι. Βενιέρη, Αλ. Εξάρχου και Ι. Κατσούδα από τις 30 Μαρτίου 2021 για την εκπροσώπησή στη έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας».

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Σε ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ νωρίς την Τετάρτη είχε αναφέρει πως «η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ ενημερώνει για γνωστοποιήσεις, που της κοινοποιήθηκαν στις 19.04.2021 & 20.04.2021 από μετόχους της (GREENHILL INVESTMENTS LIMITED,) και υπόχρεα πρόσωπα (AKRON TRADE AND TRANPORT S.A., ICEBERG CAPITAL LIMITED, Δημήτριος Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης), σχετικά με την ανάκληση πληρεξουσίου, το οποίο παρείχε δικαίωμα άσκησης δικαιωμάτων ψήφου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, βάσει των διατάξεων του ν. 3556/2007 (άρθρα 9 και 10 (η)), της 02.04.2021 και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής, και συγκεκριμένα:

Η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED μέτοχος της Εταιρείας (η οποία ελέγχεται από την ICEBERG CAPITAL LIMITED, και η οποία, μαζί με την AKRON TRADE AND TRANPORT S.A, ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) ανακαλεί το από 30.03.2021 πληρεξούσιό της, το οποίο παρείχε στους κ.κ. Ιάκωβο Βενιέρη, Αλέξανδρο Εξάρχου και Ιωάννη Κατσούδα, ως πληρεξουσίους του ανωτέρω μετόχου δικαίωμα άσκησης δικαιωμάτων ψήφου κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (02.04.2021 και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής), για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η μέτοχος και τα οποία είναι 42.980.666, δηλαδή ποσοστό 20,0589% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ