Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕλβετία: Χαλαρώνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα υγειονομικά μέτρα

Ελβετία: Χαλαρώνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα υγειονομικά μέτρα

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια “μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη” χαλάρωση των υγειονομικών της μέτρων απέναντι στην Covid, με το επικείμενο άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων και την άρση της καραντίνας για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Η χώρα των Άλπεων, όπου η Covid έχει σκοτώσει περισσότερους από 10.180 ανθρώπους, ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου μια αργή διαδικασία χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί τον Φεβρουάριο για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

Η νέα χαλάρωση που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, 31 Μαΐου κατέστη δυνατή χάρη στη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και την ταχεία πρόοδο του εμβολιασμού των ευάλωτων ομάδων, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Από την προσεχή εβδομάδα, θα είναι και πάλι δυνατό το γεύμα στο εσωτερικό του εστιατορίου, ακόμα και μετά τις 11 το βράδυ, αλλά έως 4 άτομα ανά τραπέζι. Οι υπαίθριοι χώροι είναι ανοιχτοί από τα τέλη Απριλίου.

Ενώ όσοι έχουν θεραπευτεί από τη νόσο εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα για περίοδο έξι μηνών, το ίδιο θα ισχύει τώρα και τα εμβολιασμένα άτομα.

Γι’ αυτό, ωστόσο, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι πλήρως με ένα εμβόλιο εγκεκριμένο στην Ελβετία ή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η εξαίρεση από την καραντίνα για τους ταξιδιώτες και από την υποχρέωση ελέγχου κατά την είσοδο στο ελβετικό έδαφος ισχύει επίσης για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά δεν ισχύει για αυτούς που έχουν θεραπευτεί και εμβολιαστεί και προέρχονται από χώρα όπου κυκλοφορεί ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος ιού Sars-CoV-2.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ