Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ανοίγουν τα καταστήματα στην Αχαΐα, με click away στη Θεσσαλονίκη,...

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ανοίγουν τα καταστήματα στην Αχαΐα, με click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη

Το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και το άνοιγμα της αγοράς στην Αχαΐα, στο μοντέλο της Αττικής (click inside και click away), αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Για την Κοζάνη οι ειδικοί εισηγήθηκαν να παραμείνουν κλειστά  τα καταστήματα.

Επίσης δεν αναμένεται να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά και τα mall από την επόμενη εβδομάδα καθώς οι ειδικοί επιθυμούν να δουν πρώτα το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα αφήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετά να δουν το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο τραπέζι των ειδικών συζητήθηκε  και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, ωστόσο αποφασίστηκε προς το παρόν να μην αλλάξει κάτι, και να συνεχίσει να ισχύει το ίδιο μοντέλο, δηλαδή μόνο τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου θα εξειδικεύσει στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ