Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΕ: Πολιτική συμφωνία για το νέο μέσο προενταξιακής βοήθειας (IPA III) συνολικού...

ΕΕ: Πολιτική συμφωνία για το νέο μέσο προενταξιακής βοήθειας (IPA III) συνολικού ύψους 14 δις

Ικανοποίηση για την πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με το νέο μέσο προενταξιακής βοήθειας (IPA III), συνολικού ύψους 14 δισεκ. ευρώ την περίοδο 2021-2027, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το νέο μέσο (IPA III) θα παρέχει υποστήριξη στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Τουρκία με συνολικό προϋπολογισμό 14,162 δισεκ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές για το 2021-2027, ξεκινώντας αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

«Αυτή η πολυαναμενόμενη συμφωνία σχετικά με τη φιλόδοξη χρηματοδοτική μας βοήθεια είναι ένα θετικό, ευπρόσδεκτο και ισχυρό μήνυμα για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία», σχολίασε ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι, σημειώνοντας ότι το συμφωνηθέν πακέτο είναι μια σταθερή επένδυση στο μέλλον της περιοχής Διεύρυνσης και της ΕΕ, υποστηρίζοντας την εφαρμογή βασικών πολιτικών, θεσμικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων για συμμόρφωση με τα πρότυπα της ΕΕ και σταδιακή εναρμόνιση με τους κανόνες και τις πολιτικές της.

Το νέο μέσο προενταξιακής βοήθειας(IPA III), θα παρέχει χρηματοδότηση για το Οικονομικό και Επενδυτικό Σχέδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια, ένα βασικό εργαλείο για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης αυτής της περιοχής.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ