Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου: «Εργαστήριο σαν…...

Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου: «Εργαστήριο σαν… σε πλοίο»

Έχοντας ως στόχο να τονώσει τις δυνατότητες παροχής υψηλού επιπέδου ναυτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο σχολείο, το Ίδρυμα Ευγενίδου προέβη στη δωρεά τεχνολογικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού προς το Εργαστήριο του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της δωρεάς αυτής, το Εργαστήριο, που πλέον παραπέμπει σε πραγματικό πλοίο, δίνει τη δυνατότητα στους σημερινούς/ές μαθητές/τριες και αυριανούς πλοιάρχους να κατασκευάσουν ομοίωμα ολόκληρου πλοίου, να χαράξουν ρότα για το επόμενο λιμάνι ή να μιλούν μέσω VHF με κυβερνήτες άλλων πλοίων. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στους μέλλοντες μηχανικούς να γνωρίσουν ένα προς ένα όλα τα τμήματα του καραβιού, και να περνούν έτσι από τη θεωρία στην πράξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και ηλικίας μόλις 12 ετών, το συγκεκριμένο εργαστήριο θεωρείται ως το πιο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο ναυτικών σπουδών σε όλη την Ελλάδα, μετά και τη δωρεά εξοπλισμού από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο είχε επισκεφθεί το 2019 ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου υπό την ιδιότητα του Ναυτιλιακού Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ