Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔωρεάν WiFi σε λεωφορεία της Αθήνας

Δωρεάν WiFi σε λεωφορεία της Αθήνας

Ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν δίκτυο Wi-Fi θα αποκτήσουν οι επιβάτες των αστικών λεωφορείων της Αθήνας με την ενεργοποίηση σχετικού πιλοτικού προγράμματος. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε οχήματα της ΟΣΥ που κινούνται μεταξύ άλλων στις γραμμές Π. Φάληρο-Κηφισιά, Ακαδημίας-Βούλα, Χαλκοκονδύλη-Μεταμόρφωση-Ν. Κηφισιά, Ομόνοια-Κηπούπολη, Πειραιάς-Πέραμα, Λαμπρινή-Πλ. Συντάγματος-Τζιτζιφιές.

Το πρόγραμμα, που «τρέχει» πιλοτικά, προσφέρει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στους επιβάτες συγκεκριμένων λεωφορείων, παρέχοντας εύκολη σύνδεση στο διαδίκτυο και καθιστώντας πιο ευχάριστες και παραγωγικές τις μετακινήσεις τους.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιβάτες στα λεωφορεία του προγράμματος  που διαθέτουν σχετική σήμανση είναι, με ενεργοποιημένο το WiFi στη συσκευή του κινητού τους να επιλέξουν από τα διαθέσιμα δίκτυα wifi το δίκτυο «WiBUS» για  να μεταφερθούν  στη σελίδα σύνδεσης. Σχετική ενημερωτική σήμανση υπάρχει σε σημεία ευρείας ορατότητας εντός των οχημάτων.

Η εύκολη και χρηστική πρόσβαση στο διαδίκτυο επιτρέπει στους επιβάτες να ελέγχουν τα e-mails τους, να διαβάζουν τις ειδήσεις, να κατεβάζουν εφαρμογές, να γεμίζουν το ψηφιακό τους καλάθι, να παρακολουθούν βίντεο ή να συνδέονται με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση, ακολουθεί αντίστοιχες πρακτικές που αναπτύσσονται στο εξωτερικό και στόχο έχει τη βελτίωση της εμπειρίας μετακίνησης των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών.

Αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus, διαφημιστικής εταιρείας που έχει τη διαφημιστική αξιοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών στα οχήματα της ΟΣΥ, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επένδυση για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προσβλέποντας σε έσοδα που θα προκύψουν από τη διαφημιστική προβολή εταιρειών και προϊόντων στο ασύρματο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών.

«Η σταδιακή ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο internet φιλοδοξεί να καταστήσει τα οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς πιο φιλικά και ελκυστικά, ενώ δεν περιλαμβάνει καμία οικονομική επιβάρυνση για την ΟΣΥ, τον ΟΑΣΑ και τους επιβάτες. Παράλληλα, η παροχή ταχύτερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στο διαδίκτυο ανοίγει νέους δρόμους άμεσης, έντονης, μη παρεμβατικής, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικής διαφημιστικής προβολής για επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να ενισχύσουν το εύρος διάδοσης του μηνύματός τους και να τονώσουν αποφασιστικά την αναγνωρισιμότητά τους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ