Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔεν υπάρχει σωτηρία

Δεν υπάρχει σωτηρία

Ξέρω ότι αυτό που γράφω δεν είναι δημοφιλές. Αλλά διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τους διαλόγους των εμπλεκομένων και μη προσώπων στην τραγωδία των Τεμπών, δεν υπάρχει σωτηρία στον ΟΣΕ, εάν δεν καταργηθεί και δεν στηθεί ξανά από μηδενική βάση.

Η νοοτροπία, η κουλτούρα τα όσα ακούμε και ξανακούμε από τις επίσημες καταγραφές, φαντάσου δηλαδή τι γινόταν στις ανεπίσημες, είναι όχι απλώς αρρωστημένη, αλλά μη αναστρέψιμη.

Καταλαβαίνω ότι ίσως να αδικώ και ορισμένους εργαζόμενους που χρόνια τώρα κρατούν όρθιο τον οργανισμό.

Αλλά όποιο μέτρο και να πάρει η κυβέρνηση, η νοοτροπία δεν θα αλλάξει, εάν δεν υπάρξει ένα ισχυρό σοκ. Καλύτερα η όποια κυβέρνηση να κλείσει τον ΟΣΕ και να αποφασίσει να πληρώσει μέχρι να βγουν στη σύνταξη αυτούς τους 700 εργαζόμενους, παρά να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς ο ΟΣΕ.

Όσες προσλήψεις και να γίνουν θα τις… καταπιεί το βαθύ κράτος που καταγράφεται στις συνομιλίες αυτές που επαναλαμβάνω γίνονταν και γίνονται εν γνώση των εργαζομένων. Όταν λοιπόν οι διάλογοι, είναι πόσες γκόμενες έχει ο ένας και πόσες ο άλλος, πιστεύει ειλικρινά κάποιος ότι μπορεί να αλλάξει η κουλτούρα αυτών των ανθρώπων;

Σας λέω πως όχι. Για αυτό και προτείνω στον κ. Μητσοτάκη, να κλείσει το …μαγαζί και να το στήσει ξανά από την αρχή. Με άλλα κριτήρια και με άλλους ανθρώπους. Διαφορετικά θα περιμένουμε σε ποιο κεφάλι πολιτικού θα πέσουν τα νέα Τέμπη. Διότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ότι δεν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα τηλεδιοίκησης και άλλα τινά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η γάγγραινα που καλλιεργείται δυστυχώς εντός του δημοσίου εξαπλώνεται σε ότι νέο μπει στον Οργανισμό.

Και πραγματικά είναι απορίας άξιο ότι η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ που θα διαδηλώσουν δεν καταγγέλλουν αυτήν την νοοτροπία που οδήγησε στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας. Δεν βρήκαν σε μια από τις δεκάδες ανακοινώσεις τους να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Να κάνουν την αυτοκριτική τους για το χάλι που καταγράφεται.

Σίγουρα είναι πιο εύκολο να κατηγορούμε το Κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση. Μόνο που ξεχνάμε ότι το κράτος είμαστε εμείς, και ότι τις κυβερνήσεις τις ψηφίζουμε εμείς…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ