Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔΕΗ: Κάθε εμπόδιο σε καλό

ΔΕΗ: Κάθε εμπόδιο σε καλό

με τη ματιά του Τεχνικάριου-

Κάθε εμπόδιο σε καλό, έλεγαν θυμόσοφα οι παλαιότεροι και στην περίπτωση της ΔΕΗ η συγκεκριμένη παροιμία “ταιριάζει γάντι”.  

Ο λόγος; Η διοίκηση Στάσση επανεξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου της ΔΕΗ στις διεθνείς αγορές, με την έκδοση εταιρικού ομολόγου, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε να αντλήσει, άνετα, 500 εκατ, τουλάχιστον.   

Πρόκειται για project, που σχεδιαζόταν από το φθινόπωρο του 2019, προκειμένου να “βγει” προς τα τέλη Μαρτίου του 2020. Μάλιστα είχαν προχωρήσει τα road shows, όλες οι σχετικές διεργασίες για αναδοχή κ.λ.π   

Η “έξοδος” αναβλήθηκε, λόγω επέλασης της πανδημίας Covid-19, τα σχέδια μπήκαν στον “πάγο”. Μέχρι τον Δεκέμβριο, που ο όλος σχεδιασμός αναθερμάνθηκε, με αποτέλεσμα η διοίκηση να είναι- πλέον- πολύ κοντά στην υλοποίηση της έκδοσης.  

Σε καλό το περυσινό εμπόδιο, γιατί η τρέχουσα αποτίμηση της ΔΕΗ, μετά και το νέο υψηλό (της Πέμπτης) έως τα 8,175 ευρώ έχει φτάσει στα 1,87 δισ. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, σχεδόν 1 δισ. περισσότερο.   

Με την συμφωνία με την RWE “κλεισμένη”, τον ισολογισμό σαφώς πιο τακτοποιημένο, με την Fitch να έχει βαθμολογήσει με ΒΒ- (rating 2 βαθμίδων πάνω από της Standard & Poor’s) και τον διαγωνισμό για τον ΔΕΔΔΗΕ σε εξέλιξη.   

Και με τα ομόλογα χαμηλότερα, απ’ ότι πέρυσι τέτοια εποχή, δηλαδή άντληση “ζεστού χρήματος” με φθηνότερο κόστος.    

Ενδεικτικά, το benchmark 10ετές είναι, σήμερα, στα 0,752% από 1,452% ένα χρόνο πριν, 70 μ.β χαμηλότερα/φθηνότερα δεν το λες και λίγο, εάν η έκδοση κυμανθεί στα 500 εκατ.    

Σας παραθέτω και διάγραμμα της μετοχής- του Τεχνικάριου- με εμφανή τον στόχο των 8,30 ευρώ.   

Στήριξη μας είναι τα 7,65 ευρώ.   

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ