Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔΕΗ: Επενδύσεις 3,4 δις ευρώ ως το 2023

ΔΕΗ: Επενδύσεις 3,4 δις ευρώ ως το 2023

Το νέο φιλόδοξο επιχειρησιακό πλάνο της επιχείρησης παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ κατά το Investor Day, το οποίο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός αναλυτών και επενδυτών.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και το ανώτερο management του Ομίλου ΔΕΗ παρουσίασαν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2020-2023 σε περισσότερους από 200 αναλυτές και επενδυτές.

Όπως υπογράμμισαν το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ βασίζεται στους τρεις πυλώνες:

-Αύξηση παραγωγής ΑΠΕ

-Πλήρη ψηφιοποίηση σε όλο το εύρος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων

-Επανατοποθέτηση της εμπορικής δραστηριότητας σε τομείς προστιθέμενες αξίας, βάζοντας στο επίκεντρο τον πελάτη.

Ειδικότερα, οι συνολικές επενδύσεις που θα γίνουν μέχρι το 2023 φτάνουν τα 3,4 δισ. ευρώ. Από το συνολικό ύψος των επενδύσεων το 34% θα αφορά στις ΑΠΕ, το 21% τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, το 42% τη διανομή και το 3% άλλους τομείς.

Ο στόχος για τη λειτουργική κερδοφορία EBITDA το 2023 είναι 1,1 δισ. ευρώ με το 41% να προέρχεται από τη λιανική, το 42% από τη διανομή, το 11% από τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και το 6% από τις ΑΠΕ. 

«Σήμερα είμαστε σε διαφορετική θέση σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Συνεχίζουμε τον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας. Η Ομάδα είναι στη θέση της και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Το πλάνο που παρουσιάσαμε δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει για το 2024 ήδη από το 2023. Πιστεύουμε ότι στα επόμενα χρόνια μπορούμε να επιταχύνουμε περαιτέρω. Η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με διατήρηση του management στη ΔΕΗ θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για μεγαλύτερη ανάπτυξη, ώστε να αλλάξουμε πολύ γρηγορότερα και να πολλαπλασιάσουμε τη δυνατότητα “πράσινης” παραγωγής, να εξισορροπήσουμε πιο γρήγορα την μακροπρόθεσμη θέση μας και να μετατρέψουμε τη ΔΕΗ σε μία πραγματικά “Πράσινη Εταιρεία”. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητούμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, που είναι και στρατηγική μας προτεραιότητα, καθώς και στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών», ανέφερε κατά την παρουσίαση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ