Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΓ. Χατζηπατέρας: Το καλύτερο οικονομικό έτος στην ιστορία της Dorian LPG

Γ. Χατζηπατέρας: Το καλύτερο οικονομικό έτος στην ιστορία της Dorian LPG

Το καλύτερο οικονομικό έτος στην ιστορία της Dorian LPG, συμφερόντων Γιάννη Χατζηπατέρα, ήταν αυτό που έληξε στο τέλος Μαρτίου 2023.

«Το τέταρτο τρίμηνο σηματοδότησε την κορύφωση του καλύτερου οικονομικού έτους στην ιστορία της εταιρείας. Τα ισχυρά αποτελέσματα από τις ναυλώσεις και ο σταθερός ισολογισμός μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε σχεδόν 225 εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023», ανέφερε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Χατζηπατέρας.

Ειδικότερα, τα κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 76,0 εκατ. δολ. ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 35,4 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,88 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας το ίδιος διάστημα ανήλθαν στα 133,6 εκατ. δολ. σημειώνοντας αύξηση 54,0 εκατ. δολ. ή 67,9% από τα 79,6 εκατ. δολ. έσοδα του τριμήνου που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην βελτίωση του μέσου ημερήσιου ναύλου και στην καλύτερη χρήση του στόλου.

Το ισοδύναμο χρονοναύλωσης το οικονομικό έτος που έληξε στο τέλος Μαρτίου 2023 διαμορφώθηκε σε 50.462 δολάρια ημερησίως, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 45,6% σε σχέση με τα 34.699 δολάρια που διαμορφώνονταν ένα χρόνο πριν.

Στο τελευταίο τρίμηνο το TCE του στόλου της Dorian εκτινάχθηκε στα 68.135 δολάρια αυξημένο κατά 57,1%, γεγονός που αποδίδεται στα υψηλά ναύλα της spot αγοράς και στις χαμηλότερες τιμές καυσίμων.

«Η δέσμευσή μας για σημαντικές και περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις αποδεικνύεται από την προσθήκη τριών VLGC διπλού καυσίμου στον στόλο μας μέχρι στιγμής, και ενός τέταρτου αργότερα φέτος. Είμαι ευγνώμων για την αφοσίωση των πληρωμάτων και των ομάδων μας στην ακτογραμμή που οδηγούν τη συνεχιζόμενη επιτυχία και την πρόοδό μας ως κορυφαίος πάροχος ασφαλών, αξιόπιστων, καθαρών και χωρίς προβλήματα μεταφορών και ως υπεύθυνος διαχειριστής των κεφαλαίων των μετόχων μας», πρόσθεσε ο κ. Χατζηπατέρας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ