Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Οικονόμου: Χτίζουμε την ανάπτυξη και ακμή της ελληνικής περιφέρειας

Γ. Οικονόμου: Χτίζουμε την ανάπτυξη και ακμή της ελληνικής περιφέρειας

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ανάμεσα σε άλλα σπουδαία, κρίνεται το αν θα αναστραφεί οριστικά η υποβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας ή αν θα συνεχιστεί ο χρόνιος υδροκεφαλισμός του κέντρου. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε ότι διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ελληνική περιφέρεια, ώστε σύντομα να περάσουμε σε φάση δυναμικής περιφερειακής ανάπτυξης και ακμής» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Φθιώτιδα Γιάννης Οικονόμου.

Υπό τον τίτλο «Χτίζουμε την ανάπτυξη και ακμή της ελληνικής περιφέρειας» ο κ. Οικονόμου επισημαίνει στο σχετικό άρθρο πως «Το οξυγόνο που έλειψε από την ελληνική περιφέρεια είναι τα χρήματα. Η διαφορά κατά κεφαλήν εισοδήματος με το κέντρο είναι αισθητή. Η Κυβέρνησή μας προσπάθησε συστηματικά -με άξονες τον τουρισμό, την ενίσχυση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, τις επενδύσεις σε έργα υποδομής και την καθαρή ενέργεια- και φέρνει άμεσα ζεστό χρήμα στους ανθρώπους της περιφέρειας, ώστε να αξιοποιηθεί η σημαντική, αλλά κρυμμένη, δυναμική τους».

Και όπως σημειώνει «Καταφέραμε, με σχέδιο και πολύ κόπο, να επεκτείνουμε σημαντικά την τουριστική περίοδο σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, αξιοποιώντας λιγότερο γνωστές ομορφιές και ιστορικά μνημεία. Με εργαλείο τον τουρισμό μεταφέρεται γρήγορα χρήμα στις τοπικές κοινωνίες, καθώς επωφελούνται απευθείας όσοι έχουν καταλύματα, οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι τοπικοί παραγωγοί και δευτερογενώς πολλοί άλλοι επαγγελματίες (οικοδομή, εφοδιαστική αλυσίδα, υπηρεσίες κ.ά.).

Το χρήμα αυτό έχει χαρακτήρα πολλαπλασιαστικό, καθώς δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της περιφέρειας να επενδύσουν περαιτέρω στις δραστηριότητές τους και να τις βελτιώσουν. Επίσης, δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας, ώστε νέοι άνθρωποι να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, αφού επιπλέον τους έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε πολύτιμα χρηματοδοτικά και στεγαστικά προνόμια».

Σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο «Όσοι ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή (αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι) ξέρουν πόσο μειώσαμε το κόστος παραγωγής και πόσα έργα υλοποιούμε για τη διευκόλυνσή τους. Οι άνθρωποι του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο έχουμε ενισχύσει την περιφερειακή επιχειρηματικότητα: με πόρους (κοινοτικούς και εθνικούς) και θεσμικά μέτρα, ώστε να ενταθεί περισσότερο η ήδη αυξημένη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Τα προϊόντα της ελληνικής περιφέρειας σημειώνουν διεθνή απήχηση και έχουμε σχέδιο να πάμε ακόμα καλύτερα».

Και ο κ. Οικονόμου καταλήγει: «Παράλληλα, έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα τεράστιο σχέδιο εκσυγχρονισμού των υποδομών στην ελληνική περιφέρεια -οδικές, υγείας, τηλεπικοινωνιακές- γεγονός κομβικό τόσο για την παραμονή των νέων ανθρώπων όσο και την άνθιση της περιφερειακής επιχειρηματικότητας.

Η περιφερειακή ανάπτυξη γίνεται με όρους απόλυτου σεβασμού στο περιβάλλον, φυσικό και πολιτισμικό. Η κυβέρνησή μας στηρίζει τον ενεργειακό μετασχηματισμό, καθιστώντας την ελληνική περιφέρεια παραγωγό καθαρής ενέργειας, φιλικής στο περιβάλλον. Παράλληλα, προστατεύουμε και βελτιώνουμε το πολιτισμικό περιβάλλον, ως δείκτη ποιότητας ζωής. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ζωντανέψει την ελληνική περιφέρεια, αναβαθμίζοντας το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ