Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Οικονόμου: Από την άνοιξη πιθανό να έχουμε εκλογικές διαδικασίες

Γ. Οικονόμου: Από την άνοιξη πιθανό να έχουμε εκλογικές διαδικασίες

Για την απειλή νέας γενιάς κόκκινων δανείων, την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και για τις επικείμενες εκλογές μίλησε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. «Νομίζω από την Άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων. Η κάλπη είναι μία και εθνική, οι πολίτες από την πρώτη κάλπη πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η ΝΔ θα διεκδικήσει την εντολή καθαρής αυτοδύναμης κυβέρνησης. Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες και που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες. Με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας» ξεκαθάρισε.

Υπόθεση των παρακολουθήσεων

Θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου και είπε ότι ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη θα είναι στη Βουλή και «θα απαντήσει για όλα».

Όπως ανέφερε: «Για τα κακόβουλα λογισμικά κατατέθηκε στη Βουλή ένα σύγχρονο πλαίσιο που καθιστά καθολικά παράνομη τη χρησιμοποίηση, την αξιοποίηση και την παράγωγή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επαναφέροντας νομικές πρόνοιες που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος είναι ο ρόλος μία κυβέρνησης; Να κάνει τον Πουαρώ ή τον Ιαβέρη ή θεσμικά να εμπιστευθεί τα εργαλεία και τις δομές του κράτους; Ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των κακόβουλων λογισμικών και τις αλλαγές στην ΕΥΠ, θα είναι στη Βουλή, θα απαντήσει σε όλα και θα τοποθετηθεί συνολικά στο θέμα. Και δεν είναι η πρώτη φορά».

Κόκκινα δάνεια

Για τους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε δεινή θέση μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων, και την απειλή «κόκκινων δανείων» είπε ότι «Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα ακολουθήσουν» και τόνισε ότι απαιτεί συνεργασία των τραπεζών. «Η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη. Είναι προς όφελος όλων να μην οδηγηθούμε σε μια καινούρια γενιά ιδιωτικού χρέους, κόκκινων δανείων».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ