Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ.Γεωργαντάς: Περίπου 1.200 υπηρεσίες διατίθενται στο gov.gr

Γ.Γεωργαντάς: Περίπου 1.200 υπηρεσίες διατίθενται στο gov.gr

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η ψηφιοποίηση του κράτους και σε αυτό συνέβαλλε η πανδημία, καθώς ήταν επιτακτική ανάγκη να περιοριστεί η φυσική παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Πρωινοί Τύποι”.

Αυτή τη στιγμή στο gov.gr διατίθενται περίπου 1.200 υπηρεσίες και προγραμματίζεται η συνεχής διεύρυνση τους. Για παράδειγμα, ένα από τα επόμενα βήματα είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου, ο οποίος μεταξύ άλλων θα επιτρέπει τις γρήγορες μεταβιβάσεις, αφού στη χώρα μας η γραφειοκρατία στο κομμάτι αυτό είναι εξαντλητική.

Ένας από τα επόμενα βήματα είναι και η δημιουργία του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου υγείας, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε λίγους μήνες και θα βοηθήσει πάρα πολύ, τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς τους.

Μια από τα τελευταίες υπηρεσίες που διατίθενται πλέον ψηφιακά, είναι και η έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 10 μέρες για να έχουν οι δυο πλευρές το χρονικό περιθώριο να το ξανασκεφτούν και ταυτόχρονα με την έκδοση του ενημερώνονται και όλα τα σχετικά μητρώα.

Παράλληλα, πλέον ηλεκτρονικά εκδίδονται και τα απολυτήρια Λυκείου και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι τίτλοι σπουδών από τα Πανεπιστήμια. Ενώ ηλεκτρονικά γίνονται και οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία, με το μέτρο να πρόκειται να επεκταθεί σύντομα και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει και η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με όλους τους τύπους εμβολίων και οι νέοι 18-24 ετών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ