Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΓκ. Μαγιορκίνης: Εντός Φεβρουαρίου η μείωση των κρουσμάτων γρίπης

Γκ. Μαγιορκίνης: Εντός Φεβρουαρίου η μείωση των κρουσμάτων γρίπης

Στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι είμασταν πριν δύο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.

Αναφερόμενος στα οφέλη του εμβολιασμού σχολίασε πως τα εμβόλια και της γρίπης και του κορονοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται.