Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί "έπεσε" σήμερα το... μισό Ίντερνετ στον πλανήτη

Γιατί “έπεσε” σήμερα το… μισό Ίντερνετ στον πλανήτη

Το πρωί της Τρίτης, για τους εθισμένους στο Διαδίκτυο πολίτες του κόσμου, έμοιαζε με την αρχή της… Αποκάλυψης. To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Reddit, η Amazon, αλλά και κάποια από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι Financial Times, Bloomberg, New York Times, The Guardian, CNN, BBC και άλλα. Λίγο αργότερα, “έπεσαν” όλες οι διαδικτυακές κυβερνητικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου gov.uk, τα πολυκαταστήματα Target, το Pinterest, το Twitch, η πλατφόρμα πληρωμών PayPal, τα Hulu, HBO Max, Quora και πολλά ακόμα.

Σχεδόν το… μισό περιεχόμενο του Διαδικτύου (έστω, καθ’ υπερβολήν) ήταν off για ώρες. Όταν ανέβηκαν ξανά, αντιμετώπιζαν προβλήματα χαμηλών ταχυτήτων loading και ζητήματα γραφικών. Αυτό για κάποιες ώρες, βέβαια, επειδή το πρόβλημα επιδεινώθηκε ξανά το μεσημέρι, ρίχνοντας εκτός λειτουργίας τα περισσότερα. Οι επισκέπτες σε αυτά τα websites, αντί για τις αρχικές σελίδες έβλεπαν το μήνυμα “Error 503 Service Unavailable” και αργότερα το πιο… ενημερωτικό “Fastly error: unknown domain: Details: cache-lcy19266-LCY”. Τι έχει συμβεί;

Η αιτία είναι η αμερικανική πλατφόρμα cloud, Fastly. Ο πάροχος CDN που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα websites του κόσμου (σ.σ. η εταιρεία είναι εισηγμένη στη Wall Street) αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, τη φύση του οποίου δεν ανακοίνωσε. Περίπου μία ώρα μετά από τη διακοπή της παροχής υπηρεσιών που “έριξε” τα websites, η εταιρεία ενημέρωσε ότι το πρόβλημα προέρχεται από αυτή και ότι ερευνά το θέμα. Με ενημερώσεις ανά δέκα λεπτά, η Fastly ενημέρωνε ότι αναζητά την αιτία μέχρι περίπου στις 10 το πρωί, όταν ανακοίνωσε ότι εντόπισε το ζήτημα και ότι “ασχολείται με την επιδιόρθωση”.

Η εταιρεία ενημέρωσε τελικά ότι επιδιόρθωσε το πρόβλημα και ότι “οι πελάτες ίσως συνεχίσουν να βλέπουν μειωμένο cache hit ratio” καθώς επιστρέφουν οι υπηρεσίες παγκοσμίως επιστρέφουν. Και όντως, μέχρι πριν από λίγη ώρα, κάποια από αυτά τα sites αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ