Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεχίζονται τα πακέτα – Έως το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί...

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεχίζονται τα πακέτα – Έως το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι μετοχικές ανακατατάξεις

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεχίζεται η κινητικότητα στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Τρίτης πέρασε ισχυρό πακέτο 517.000 μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 11,20 ευρώ, με την αξία της συναλλαγής στα 5,79 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο 20ήμερο, δηλαδή έως το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποχώρησης του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest που θα μηδενίσει το μερίδιό του, ενώ παράλληλα ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα έχει «χτίσει» ποσοστό λίγο κάτω από το 33%.

Σημειώνεται πως ο κ. Περιστέρης έχει φτάσει να ελέγχει περί το 27,15% των μετοχών του ομίλου, ενώ στη νέα μετοχική ομάδα θα μπουν και άλλα ισχυρά εγχώρια χαρτοφυλάκια, οπότε και το σημερινό πακέτο σε τέτοια κίνηση αποδίδεται. Θυμίζουμε πως ποσοστό 7,60% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξαγόρασε μέσα στο Μάρτιο το family office της κας Μαριάννας Λάτση Latsco Hellenic Holdings έναντι 88 εκατ. ευρώ.

Χθες έγινε γνωστό πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης θα μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή με μονοψήφιο ποσοστό, όχι μεγαλύτερο του 5%. Πωλητής θα είναι ο βασικός μέτοχος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης ο οποίος υλοποιεί placement στην Τέρνα Ενεργειακή, με στόχο τη συγκέντρωση της απαιτούμενης ρευστότητας ώστε να χρηματοδοτήσει την αύξηση του μεριδίου του στη μητρική.

Εντός Μαρτίου, ο κ. Περιστέρης πούλησε ποσοστό 4,99% της Τέρνα Ενεργειακή, ενισχύοντας τη ρευστότητά του για το «χτίσιμο» της επιθυμητής θέσης στο μητρικό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου μέσω δύο πακέτων συνολικού όγκου άνω των 2,15 εκατ. τεμαχίων άλλαξε χέρια το 1,9%, έναντι συνολικά 28 εκατ. ευρώ, στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή.

Στις 19 Μαρτίου ο Γιώργος Περιστέρης πούλησε μέσω δύο πακέτων το 3,09% της Τέρνα Ενεργειακής. Το ένα πακέτο 66.985 μετοχών έγινε στην τιμή των 13,12 ευρώ και το δεύτερο 3.523.053 μετοχών στην τιμή των 13 ευρώ. Η αξία των δύο συναλλαγών ήταν συνολικά 46,6 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής του ομίλου θα συνεχίσει να ελέγχει άνω του 50% στην Τέρνα Ενεργειακή, τόσο μέσω της προσωπικής του συμμετοχής, όσο και μέσω της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ