Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓΓ Δημόσιας Τάξης: Στενή παρακολούθηση της τρομοκρατίας ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο

ΓΓ Δημόσιας Τάξης: Στενή παρακολούθηση της τρομοκρατίας ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο

Τρία σημεία που αφορούν στην αντιμετώπιση των νέων μορφών τρομοκρατίας και τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο Λουξεμβούργο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα ασφάλειας της Ένωσης και ειδικότερα η καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, η διακυβέρνηση του χώρου Σένγκεν και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα ο κ. Καραμαλάκης, στις τοποθετήσεις του υπογράμμισε, πρώτον, την ανάγκη της στενής παρακολούθησης των νέων τάσεων στο πεδίο της τρομοκρατίας και ιδίως στη διάδοση της ριζοσπαστικοποίησης στον κυβερνοχώρο.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η πρόσβαση των Αρχών επιβολής του νόμου στα ψηφιακά δεδομένα, για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Τέλος, κάλεσε τους ομολόγους του να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος επιστροφών και στήριξε την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδος στις προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη βελτίωση της πολιτικής διακυβέρνησης του χώρου Σένγκεν και επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης συνοχής μεταξύ της πολιτικής και της επιχειρησιακής διαχείρισής του. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον απαιτεί την εγρήγορση της Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα αναδυόμενοι κίνδυνοι που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ