Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓαλλία:Χωρίς τεστ θα εισέρχονται οι εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι

Γαλλία:Χωρίς τεστ θα εισέρχονται οι εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι

Οι Ευρωπαίοι που έχουν εμβολιασθεί κατά της Covid-19 θα μπορούν από τις 9 Ιουνίου να εισέρχονται στη Γαλλία χωρίς να πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό PCR δήλωσε ο γάλλος υπουργός Μεταφορών.

Ωστόσο με έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, απόδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή αντιγόνου) θα εξακολουθήσει να απαιτείται από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

«Ανακοινώνουμε ότι από τις 9 Ιουνίου (…) οι Ευρωπαίοι που είναι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έρχονται στη Γαλλία χωρίς τεστ PCR», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί.

Επίσης σε έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση αναφέρεται πως απόδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή αντιγόνου) θα εξακολουθήσει να απαιτείται κυρίως από όσους φθάνουν στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Από τις 9 Ιουνίου, οι ροές των ταξιδιωτών ανάμεσα στη Γαλλία και τις ξένες χώρες θα ανοίξουν και πάλι με τρόπους που κυμαίνονται ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση των χωρών, που είναι ταξινομημένες κατά χρώμα (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο), και με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο που τιτλοφορείται «Στρατηγική του εκ νέου ανοίγματος των συνόρων».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ