Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΒ. Μαρινάκης: Οι δύο λόγοι που επενδύσαμε στην Τέρνα Ενεργειακή

Β. Μαρινάκης: Οι δύο λόγοι που επενδύσαμε στην Τέρνα Ενεργειακή

Υπέρ των πράσινων επενδύσεων τάχθηκε ο πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime, Ευάγγελος Μαρινάκης μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται στην ενέργεια, αλλά και στην επένδυσή του στην Τέρνα Ενεργειακή, τονίζοντας πως πρόκειται για επένδυση που δεν γίνεται μόνο για το κέρδος, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, προαναγγέλλοντας παράλληλα περαιτέρω πράσινες επενδύσεις.

“Αν βρίσκεσαι στη ναυτιλία είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις γιατί θα πρέπει να δείξεις ότι όχι μόνο μειώνεις το αποτύπωμα του άνθρακα, αλλά ότι κάνεις και άλλες επενδύσεις για το περιβάλλον”, όπως ανέφερε.

Σημαντικός παράγοντας για την προώθηση των πράσινων επενδύσεων, όπως σημείωσε, είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, ο οποίος τάσσεται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, εκτιμώντας πως αυτό θα επιταχύνει τις εξελίξεις σε ότι αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τέλος, όσον αφορά την ναυλαγορά, σχολίασε πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας COVID-19, με την κατακόρυφη άνοδο στην αγορά των containerships τους τελευταίους μήνες, η οποία οφείλεται στην αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ