Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΒρετανία: Το Συντηρητικό Κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα ισλαμοφοβίας στις τάξεις του

Βρετανία: Το Συντηρητικό Κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα ισλαμοφοβίας στις τάξεις του

Το Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει ένα επίμονο πρόβλημα ισλαμοφοβίας σε τοπικό ή ατομικό επίπεδο: αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ανεξάρτητη έρευνα για τις διακρίσεις στους κόλπους του σχηματισμού αυτού, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Το αντιμουσουλμανικό αίσθημα παραμένει πρόβλημα στους κόλπους του κόμματος. Είναι επιζήμιο για το κόμμα και απομακρύνει ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αναλύθηκαν συνολικά 1.418 προσφυγές για διακρίσεις που έγιναν από το 2015 ως το 2020 στους Συντηρητικούς σχετικά με 727 επεισόδια, τα δύο τρίτα από τα οποία αφορούσαν μουσουλμάνους.

Αυτό το αντιμουσουλμανικό αίσθημα εντοπίζεται σε τοπικό ή ατομικό επίπεδο, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο αναφέρει πάντως πως δεν εντοπίσθηκε «θεσμικός ρατσισμός» στο χειρισμό των προσφυγών.

Μια εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσε πως αυτό το τελευταίο θα εξετάσει τις συστάσεις που διατυπώνονται στην έκθεση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ