Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΒρετανία: Αποδίδει το σχέδιο του Σουνάκ για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να...

Βρετανία: Αποδίδει το σχέδιο του Σουνάκ για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να επενδύσουν

Ένα σχέδιο του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ για τη χρήση μιας διετούς περιόδου φορολογικής «υπέρ-έκπτωσης» και αναστολής των πληρωμών, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις και να επενδύσουν, φαίνεται ότι αποδίδει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον τομέα της βιομηχανίας.

Η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Make UK, ανακοίνωσε ότι περίπου το ¼ των εταιριών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε αύξηση των επενδύσεών τους, αντιδρώντας θετικά και άμεσα στην πολιτική του υπουργείου των Οικονομικών, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, προγραμματίζουν να παρουσιάσουν τα επενδυτικά σχέδια τους.

Η πρωτοβουλία αυτή, χαρακτηρίζεται από το 1/3 των 149 εταιριών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, ως το μέτρο που είχε το καλύτερο αποτέλεσμα, στην ετήσια ομιλία του Σουνάκ για τον προϋπολογισμό, το Μάρτιο.

«Ο προϋπολογισμός είχε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα στους βιομηχανικούς παραγωγούς σχετικά με την εμπιστοσύνη τους, καθώς αντιδρώντας [θετικά] επιταχύνουν την κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων τους» δήλωσε η Βέριτι Ντέιβιντεϊτζ Διευθύντρια Πολιτικής της ίδιας ομοσπονδίας.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επενδυτική απόδοση της Βρετανίας ήταν κάτω του μετρίου, ενώ η πρωτοβουλία αυτή, πρέπει να δώσει μία ώθηση, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα» τόνισε η ίδια.

Ο προϋπολογισμός που κατάρτισε ο Σουνάκ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε, η βρετανική οικονομία να αντιμετωπίσει την κρίση της COVID-19, με μεγαλύτερες δαπάνες, αλλά και σχέδια για την αύξηση της εταιρικής φορολογίας από το 2023, ώστε να υπάρξει βοήθεια, στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της Βρετανίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ