Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒαρβιτσιώτης: Ήταν τόσο καταλυτική η νίκη του Πρωθυπουργού που ο κ. Τσίπρας...

Βαρβιτσιώτης: Ήταν τόσο καταλυτική η νίκη του Πρωθυπουργού που ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις ώρες συνέντευξη Τύπου

«Ήταν τόσο καταλυτική η νίκη του Πρωθυπουργού την προηγούμενη Παρασκευή, όταν συζητήθηκε η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, που ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε να κάνει τρεις ώρες συνέντευξη Τύπου, για να πει ότι δεν θα μετέχει στις ψηφοφορίες, ακυρώνοντας στην ουσία την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης του Ισημερινού στη Συμφωνία Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κολομβία και το Περού, καταδικάζοντας έτσι την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης άσκησε έντονη κριτική στο γενικότερο κλίμα όξυνσης που επικράτησε στη συζήτηση στη Βουλή, στο «ξεχαρβάλωμα» της συζήτησης και τη «λάσπη», την ώρα που «θα έπρεπε να συζητάμε με ψυχραιμία και με βάση τα στοιχεία». «Την ώρα που η χώρα θρηνεί δύο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και βρίσκεται υπό καθημερινή τουρκική απειλή, το ελληνικό κοινοβούλιο δίνει την εικόνα καφενείου τριτοκλασάτου τηλεοπτικού σταθμού», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και επισήμανε τον κίνδυνο το τοξικό κλίμα να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε αποστροφή από την πολιτική, να κάνει τους πολίτες να επιλέξουν τον καναπέ, «να γυρίσουν την πλάτη προς το πολιτικό σύστημα ή να κλείσουν το μάτι σε αυτούς που δεν πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό – και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος».

Αναφερόμενος επί της ουσίας στο σχέδιο νόμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι η επέκταση της Συμφωνίας Εμπορίου της ΕΕ – Κολομβίας και Περού και προς τον Ισημερινό είναι  προς το συμφέρον της χώρας  μας. Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρέθεσε οικονομικά στοιχεία για τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών μας και προς τις τρεις χώρες κατά την τελευταία τετραετία.

«Αυτή η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, έχει δώσει έναν αγώνα, ώστε οι ελληνικές εξαγωγές να αυξηθούν, για να κλείσουμε με θεαματική αύξηση κατά 40% την προηγούμενη χρονιά. Αυτός ο αγώνας που κάνουμε και στο Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο για τις εξαγωγές όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων, είναι ένας αγώνας που έχει σχέση με την τόνωση όχι μόνο των δυνατοτήτων της εθνικής οικονομίας, αλλά και με την τόνωση της απασχόλησης, την αύξηση των αμοιβών και βεβαίως του διαθέσιμου εισοδήματος για τους πολίτες», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ