Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήPEOPLEΒίκυ Βανίτα: Τα ωραιότερα μάτια του Ελληνικού Κινηματογράφου- Η "κρυφή" ασθένεια και...

Βίκυ Βανίτα: Τα ωραιότερα μάτια του Ελληνικού Κινηματογράφου- Η “κρυφή” ασθένεια και ο μοναχικός θάνατος

Η Βίκυ Βανίτα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Τα μελαγχολικά και γλυκά μάτια της έχουν χαρακτηριστεί ως τα ωραιότερα του Ελληνικού Κινηματογράφου. Έφυγε μόνη της νικημένη από την ανίατη ασθένεια που πάλεψε κρυφά από όλους το 2007 μόλις στα 59 έτη της.

Από το 1968… στο παρα πέντε του 2005

Από το 1968, όταν έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων», ως το 1984, όταν χρονολογείται η τελευταία ταινία της, «Εδώ είναι Βαλκάνια», εμφανίστηκε σε δεκαέξι ταινίες.

Τις καλύτερες μέρες της καριέρας της θα της περάσει την δεκαετία του ’70, κυρίως, όταν θα γίνει παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα στα φιλμ «Τρελλοπενηντάρης» και «Ένας τρελλός γλαντζές», ενώ την ίδια περίοδο θα παίξει δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα σε παραγωγές που έγιναν επιτυχίες όπως «Οι 4 άσσοι», το «Αν ήμουν πλούσιος» αλλά και οι ταινίες του «Μανωλιού» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαζήση. Αναμφίβολα περίοπτη θέση στο βιογραφικό της έχουν οι συμμετοχές στο «Ρεμπέτικο» όπου μετενσάρκωσε την θρυλική «Ρόζα» και στην «Παραγγελιά» αλλά και στο «Εδώ είναι Βαλκάνια», που αποτέλεσαν και το «κύκνειο άσμα» της στον χώρο του σινεμά το 1984.

Στη μικρή οθόνη η Βίκυ Βανίτα πρωτοεμφανίσθηκε το 1973 στη σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου «Ανθρώπινες Ιστορίες» (ΥΕΝΕΔ), ενώ ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο σήριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη «Στο παρά πέντε» (2005, MEGA).

Για μία μεγάλη περίοδο της ζωής δούλεψε ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο (Τηλέραμα κ.α.).

Οι απώλειες, οι έρωτες, η ασθένεια και ο μοναχικός θάνατος

Αν και βρισκόταν σε μια δημιουργική φάση της ζωής της από θέμα ωριμότητας, η απώλεια του πατέρα της αλλά και της γιαγιάς της θα της στοιχίσει πολύ και θα την βυθίσει σε μελαγχολία. Οι προτάσεις για δουλειά είναι πλέον πιο σποραδικές και ο Νέιθαν, ο γάτος της, γίνεται ο συνοδοιπόρος της, μέχρι που τον έχασε και εκείνον…

Λίγους μήνες αργότερα θα δεχθεί το τελειωτικό χτύπημα όταν θα διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες. Κρατά την διάγνωση κρυφή από όλους και υποστηρίζει ότι πάσχει από άσθμα.

Έζησε το μεγάλο έρωτα στο πλευρό του Βαγγέλη Σειληνού, αλλά τελείωσε άδοξα. Η ηθοποιός είχε πολλές ερωτικές απογοητεύσεις, αλλά και πολλούς φίλους.

Η Βίκυ Βανίτα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Νέο Κόσμο στις 8 Μαρτίου 2007, σε ηλικία 59 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από καρκίνο του πνεύμονα, τον οποίο απέκρυπτε από τους οικείους και τους φίλους τους, λέγοντας ότι πάσχει από άσθμα.


spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ