Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΒέλγιο: Το 50% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει την ά δόση του...

Βέλγιο: Το 50% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει την ά δόση του εμβολίου

Το 50% του ενήλικου πληθυσμού του Βελγίου έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο υπογραμμίζοντας ότι το εμβόλιο είναι «η ελευθερία».

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα. Διότι ο μισός ενήλικος πληθυσμός του Βελγίου έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Ένας Βέλγος στους δύο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στη μέση του δρόμου» τόνισε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτό διότι « οι παραδόσεις θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες. Πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπάρχει πολλή ελπίδα. Γιατί με κάθε Βέλγο που εμβολιάζεται πλησιάζουμε λίγο περισσότερο την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε μια νίκη του ιού. Στην συλλογική ανοσία».

«Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε τον ιό είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι αλήθεια επίσης για τον εμβολιασμό. Μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί».

Παράλληλα, ο Βέλγος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τόσο εκείνους που εργάζονται στα κέντρα εμβολιασμού όσο και τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτά.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Σε όλους αυτούς που εργάζονται στα κέντρα εμβολιασμού, λέω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Και επίσης σε εκείνους που ήδη έχουν εμβολιαστεί. Σε εκείνους που περιμένουν τη σειρά τους τις προσεχείς εβδομάδες: ελπίζω ότι είστε τόσον ανυπόμονοι όσο εγώ. Κλείστε τα ραντεβού σας, πηγαίνετε στο εμβολιαστικό κέντρο. Γιατί το εμβόλιο είναι πραγματικά η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ