Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑυστραλιανό Open: Στον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Αυστραλιανό Open: Στον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια έκπληξης και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (29/01, 10.30) του Open της Αυστραλίας επικρατώντας 3-1 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ. Σε 3 ώρες και 21 λεπτά αγώνα, ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και νίκησε για ακόμη μία φορά το ρώσο αντίπαλό του (τον έχει στο 6/6 σε όλες τις διοργανώσεις),

Ο έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε αποκαλύπτοντας τα δυνατά του σημεία, όπως το εκπληκτικό forehand και κατάκτησε τα πρώτα δύο σετ. Το πρώτο 7-6 (7-2) και το δεύτερο με 6-4.

Στο τρίτο ο ρώσος Χατσάνοφ έπαιξε το τελευταίο του “χαρτί”, αντέδρασε και έφτασε τη μάχη ξανά στο τάϊ μπρεϊκ. Εκεί ο Τσιτσιπάς είχε 2 match points, όμως ο Χατσάνοφ κατάφερε να επιστρέψει και να το κατακτήσει με 8-6.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε πάντως την ψυχραιμία του και έδειξε πως δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να βρεθεί σε τελικό grand slam για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το Ρολάν Γκαρός το 2021. Πήρε λοιπόν ξεκάθαρο προβάδισμα από την αρχή του τέταρτου σετ, προηγούμενος γρήγορα 3-0 στα games. Τελικά το κατέκτησε, όντας ανώτερος, με 6-4.

Σε ερώτηση για το πώς κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος, μετά την απώλεια του τρίτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε με χαμόγελο, μονολεκτικά: “Εμπειρία!”.

Ο έλληνας αξιοποίησε το καλό του σερβίς, βγάζοντας 17 άσους, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Χατσάνοφ, ο οποίος στους χαμένους του πόντους λειτουργούσε με εκνευρισμό. Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που ήταν συγκεντρωμένος για πρώτη φορά σε τόσο σημαντικό βαθμό και δεν παρασυρόταν από τα περιστατικά του αγώνα που τον οδήγησαν κάποιες φορές σε λάθη.

Με “καθαρό” μυαλό σε κρίσιμα σημεία έκανε αυτό που απαιτούσε η στιγμή και φαίνεται πως αυτή την ώρα έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει στην κορυφή. Τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά, σε ό,τι έχει να κάνει με το δικό του βαθμό ετοιμότητας.

Αυτή θα είναι λοιπόν η πρώτη παρουσία στον τελικό του συγκεκριμένου grand slam τουρνουά στη Μελβούρνη για τον Τσιτσιπά, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα:

“Το ονειρεύτηκα κι εγώ σαν παιδί να είμαι σε αυτό το κορτ και να τα καταφέρνω. Νιώθω ευλογημένος για το γεγονός ότι μπορώ να παίζω σε αυτό το επίπεδο και να βάζω το ελληνικό τένις στο χάρτη. Είμαι ευγνώμων, ερχόμενος από μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, να έχω τέτοια υποστήριξη εδώ”.

Ο Τσιτσιπάς θα περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού, Τζόκοβιτς- Πολ, με το σέρβο να είναι το μεγάλο φαβορί ώστε να τεθεί αντιμέτωπος του έλληνα πρωταθλητή. Εάν Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς είναι το ζευγάρι του τελικού, όποιος από τους δύο κατακτήσει το Open της Αυστραλίας θα είναι και Νο 1 στον κόσμο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ