Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστρία: Απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από την Βρετανία

Αυστρία: Απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από την Βρετανία

Η Αυστρία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις και τις τουριστικές; επισκέψεις από την Βρετανία εξαιτίας της επικράτησης εκεί του υψηλής μεταδοτικότητας ινδικού στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Η Βρετανία προστέθηκε στην αυστριακή λίστα των «χωρών με παραλλαγές του ιού», όπου βρίσκονται η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές περιορίζονται σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Μόνο αυστριακοί πολίτες και άτομα που κατοικούν ή συνήθως κατοικούν στην Αυστρία μπορούν να εισέλθουν στην χώρα», αναφέρεται στη ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι η είσοδος από την Βρετανία θα επιτρέπεται επίσης για ανθρωπιστικούς λόγους ή για επισκέψεις εθνικού συμφέροντος.

Αν και οι κανόνες περί εισόδου στο αυστριακό έδαφος τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Το αυστριακό υπουργείο Υγείας κάνει ειδική αναφορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Υγειονομική Υπηρεσία της Αγγλίας που έχουν χαρακτηρίσει την παραλλαγή B.1.617.2 , που εντοπίσθηκε αρχικά στην Ινδία, «παραλλαγή πρόξενο ανησυχίας».

Τα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του ιού αυξάνονται στην Βρετανία, αν και οι δείκτες της επιδημίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι εστίες της B.1.617.2 αυξάνονται με ταχύτητα.

Η απόφαση της Αυστρίας ακολουθεί ανάλογη απόφαση της Γερμανίας, η οποία κήρυξε την Παρασκευή την Βρετανία περιοχή με παραλλαγές του ιού. Η Αυστρία εντόπισε περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων της ινδικής παραλλαγής στο έδαφός της και οι γενικοί δείκτες της επιδημίας βρίσκονται σε πτώση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ