Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑποεπένδυση από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε η Reggeborgh – Περνούν τα πακέτα...

Αποεπένδυση από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε η Reggeborgh – Περνούν τα πακέτα στο Χ.Α.

Την αποεπένδυσή της από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest, επιβεβαιώνοντας όλες τις πληροφορίες, ενώ ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου ξεκίνησαν να περνούν τα πακέτα. Πιο αναλυτικά, στις 11:36 π.μ. πέρασε το πρώτο πακέτο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αφορούσε 3.200.000 μετοχές στην τιμή των 10 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής να φτάνει στα 32 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το 3,094% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το ολλανδικό fund αποχωρεί με μεγάλο κέρδος από την επένδυση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο για πρώτη φορά το 2018 προχωρώντας, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή στην αγορά δικαιωμάτων ψήφου άνω του 9,3%, ενώ το 2019 απέκτησε επιπλέον 20,9% της εταιρείας. Μεσοσταθμικά, η επένδυση στην ΓΕΚ Τέρνα πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο περί τα 5 ευρώ ανά μετοχή, ενώ πλέον η αποχώρηση γίνεται στην περιοχή των 10 ευρώ, ήτοι με premium έναντι της τιμής στο Χρηματιστήριο, κάτι που δίνει νέα ώθηση σήμερα στον τίτλο. Πιο αναλυτικά, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κερδίζει 6,14% έχοντας ανέλθει στα 9,86 ευρώ, που σημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε νέα υψηλά 13 περίπου ετών!

Στην ανακοίνωσή του το ολλανδικό fund αναφέρει πως «η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει σε σχετικές λεπτομερείς ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%. Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας” σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ολλανδικό fund φέρεται να βρίσκεται σε συμφωνία με νέους αγοραστές του εν ποσοστού του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μεταξύ των οποίων εταιρείες συμφερόντων της κ. Μαριάννας Λάτση, ενώ πληροφορίες θέλουν και το κ. Γιώργο Περιστέρη που δημιούργησε τον κολοσσό ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και σήμερα διατηρεί το 16%, να αγοράζει επίσης σημαντικό ποσοστό, αυξάνοντας το μερίδιό του κοντά στο 30%.

Μέσω της κίνησης αυτής, το ολλανδικό fund επιδιώκει την απεμπλοκή από σημαντικά προσκόμματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω της ενίσχυσης της μετοχικής της θέσης και στον έτερο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ, στον οποίο και στοχεύει να δώσει επενδυτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα. Ασφαλώς η Ελλάκτωρ βγαίνει ωφελημένη από όλες αυτές τις εξελίξεις, κάτι που έχει αντανάκλαση στη μετοχή που μετά το χθεσινό ράλι +14,29%, συνεχίζει και σήμερα με άνοδο άνω του 4%.

Απ. Σκουμπούρης

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ